16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Havanın kalitesi izlenilecek

Bartın'da partikül, kükürt, dioksit, azot, oksitler, karbonmonoksit gibi kirleticilerin ölçümü için Hava Kalitesi İzleme İstasyonu kurulacak. Bartın Çevre ve Orman İl Müdürü Sedat Ecevit, hava kalitesi seviyesinin belirlenmesi için Hava Kalitesi İzleme İstasyonu kurulacağını belirtti. Tarım İl Müdürlüğü bahçesine bu yıl sonuna kadar istasyonun kurulacağını belirten Evecit, "Kurulacak istasyonla hava kalitesi ve kirliliği anında ölçülerek istasyon içerisinde bulunan bilgisayar yoluyla direkt olarak Çevre ve Orman Bakanlığı'na iletilecek. Proje bakanlık düzeyinde devam ediyor. Partikül, kükürt, dioksit, azot, oksitler ve karbonmonoksit gibi kirleticilerin ölçümü anında yapılacak" dedi.
Yaklaşan kış mevsimi için Bartın'daki apartman, site ve kömür satıcılarına standart yakıt programı verdiklerini de ifade eden Çevre ve Orman İl Müdürü Sedat Ecevi, kaliteli kömür kullanılmasını, üretim ve satış belgesi olamayan kömürlerin alınmamasını isteyerek, kaçak kömür kullananlara yasal işlem yapacaklarını ifade etti.

Ecevit ayrıca, şehrin girişlerinde polis, maliye ve belediye ekipleriyle birlikte kaçak kömür girişini denetlediklerini de söyledi. Bartın'da en büyük problemin belediyelerin arıtma ve çöp depolama merkezlerinin bulunmaması olduğunun altını çizen Ecevit, doğası ve deniziyle turistik bir yer olan Bartın'da çöp ve arıtma sorunu çözülmedikçe problemlerin yaşanmaya devam edeceğini belirtti. Arıtma ve çöp sorunu yüzünden Bartın'da bulunan 9 belediyeye verilen cezaların problemi çözmediğini kaydeden Ecevit, "Belediyeler maddi problemleri yüzünden bu sorunun altından kalkamıyor. Ancak belediyeler birliğinin kurulması halinde bu sorun aşılabilir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 15:35:01
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 12:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?