22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İtalyanlar, şadırvan temizliyor

İtalya'nın Padova kentinden gelen Padova Üniversitesi Restorasyon Bölümü öğrencileri, Bartın'da bulunan şadırvanda temizlik çalışması yapmaya başladı.

İtalya'nın Padova kentinde bulunan Padova Üniversitesi Restorasyon Fakültesi öğrencileri Paola Zaroaster ve Corinna Canale, RWS Şirketi sorumlusu Romano Cavaletti, 1924 yılında Hacı Arif Kaptan tarafından kavşak suyunun Bartın'a getirilmesini simgelemesi için yaptırılan tarihi şadırvanda temizlik çalışmalarına başladı.

Kimyasal malzemeler kullanarak mermere zarar vermeden temizlik çalışmalarını sürdüren ekip, mermerlerin üzerinde bulunan tortu ve kireç benzeri kirliliğe sebep olan maddeleri mermer üzerinden arındıracak.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 16:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevcan su IP: 212.175.228.xxx Tarih : 1.11.2005 22:46:16
italya daki bir üniversite tarafından yapılan bu iş türkiy^'deki üniversiteler tarafından yapılazmıydı? yapılamazdı çünkü biz kendi değerlerimizin farkında değiliz. neden ''adamlar yapmış ya'' demek yerine neden biz düşünüp biz yapmıyoruz.Türkiyemiz de de bir sürü restorasyon bölümü var. hangisi ya da hangi öğrencisi duyarlıdır. duyarlı olmayan yok demiyorum. lütfen bize sahip çıkalım....