16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Milli eğitim, öğrenciler için alarmda

2005-2005 eğitim öğretim yılının ilk günlerinde Bartın'da büyük sorun olarak görülen öğrencilerin, şans oyunlarının oynandığı yerler ve internet kafelere gitmesi üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, okulların açılmasının ardından ortaya çıkan sorunların araştırılarak, ilgili makamlara aktarılacağı bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, özellikle şans oyunları oynanan yerlere öğrencilerin gitmesinin yanlış olduğunu, eğitimin 3 ayağının olduğunu ve velilere büyük görevler düştüğünü belirtti. Şans oyunlarının 18 yaşından küçükler tarafından oynanmasının ve oynatılmasının suç olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt, "Amacımız öğrencilerimizi bu tür yerlerden uzaklaştırmaktır. Kurduğumuz ekiple, bu tür yerlerde incelemeler yapıyoruz. Bu durumu Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak çözüme kavuşturacağız. Çocukların zihinlerinde bu tür şeylerin yer alması yanlıştır. Zaten bu tür oyunlar 18 yaşının altındaki çocuklara oynatılmaz. Oynatanlar ise suç işlemiş olur" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, öğretmen ve öğrenci kadar velilerin de bu çatı altında sorumlu olduğunu ifade etti. Sorumlulukların yerinde ve zamanında yapılması ile hiç bir sorunun kalmayacağını belirten Yeşilyurt, "Öğrenci sabah okuluna gidip, akşam evine dönüyor. Ancak velilere büyük görevler düşüyor. Çocuklarla ilgilenmeli, okulda öğrencinin öğretmeni, arkadaşı veya başka bir sorununun olup olmadığı sorulmalı. Velilerimiz ayrıca, bu tür öğrencilerin görülmesi açısından iyi olmayan yerlere gitmemeleri konusunda uyarılarda bulunmalıdır. Bu sorun hepimizin ortak sorunudur ve bir şekilde bu sorundan kurtulmamız gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 18:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sefai AK IP: 85.97.65.xxx Tarih : 23.09.2005 11:16:02
İHA'nın yapmış oldugu bu haber ile ilgili olarak TRT Bartın Muhabiri ve Birgün gazetesi Bartın temsilcisi olarak görüştüm. İHA'ya böyle bir açıklama yapmadığını söyledi. bartın Mille Eğitim Müdürünün telefon numarasını veriyorum. isterseniz birde siz sorun haber acaba doğrumu. 0.378-227.68.94 -227.68.95 cep- 0.542.640.91.94