16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tarih, turizmi destekleyecek

TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve AKP Bartın Milletvekili Hacı İbrahim Kabarık, Bartın'da tarihi ev ve konakların restore edilmesi çalışmalarına başlandığını söyledi.

TBMM KİT Komisyonu Üyesi Hacı İbrahim Kabarık, Bartın'da daha önceden tespit edilen 107 tarihi ev ve konakta, restorasyon proje çizim çalışmalarının sonuçlandığı ifade etti.

Bartın'da tarihin, kültürel değerlerle birleşerek turizme katkı sağlamasını amaçladıklarını ve bu konuyla ilgili olarak profesyonel bir çalışma yaptıklarını söyleyen Kabarık, Ankara Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden 2 öğretim görevlisi ve 10 öğrencinin proje safhasında ücret almayacağını vurguladı.

Kabarık, "Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından Bartın'daki ev ve konaklar Safranbolu'daki tarihi evler gibi turizme kazandırılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 13:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YAŞAR GÜNEY IP: 81.213.82.xxx Tarih : 21.11.2005 18:06:19
Sayın milletvekilim BARTIN için çok farklı şeyler yapmanız gerekmektedir. Turizim adına gerçek manada Bartın'a kazandırılan şu ana kadar hiç bir şey yok. Bartınımızın ciddi anlamda reklamı yapılması lazım. Ben İstanbulda Turistik bir otelde Müdürlük yapıyorum. Elimden geldiğince Turistlere Bartın'ı ve Amasra'yı anlatmaya çalışıyorum. Bartını görmeden Türkiyeden ayrılmamalarını tavsiye ediyorum. Nitekim bazılarında başarılı olduğumu ancak yetersiz kaldığını görüyorum. Çünkü bir Safranbolu,Kapadokya yerler gibi ciddi anlamda reklamlarımız yok. Yetkililerden ricam buna bir el atılsın.Çünkü gelir kaynağı olarak Turizim çok çok önde geliyor. Bartın'da çok değerli yerler var Amasranın denizi ve tarihi yerleri,Ulusun Ulu yaylası, Kurcaşile,İnkumu,Güzelcehisar, Bartının o şadırvan da merkezinde ki cadde gerçekten Turistlerin çok ilgisini çeker. Ben ilk etapta Bartın ile ilgili broşür,afiş,v.s. bana ulaştırılırsa burada küçük de olsa reklamını yapmaya çalışacağım. İlgilenenlerin benimle irtibata geçmelerini isterim. Tüm Bartın lılara SELAMLAR.