15
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Harvard mezunları Bartın'da

Amerika'nın Lovyon kentinden 65 mürettebatı ile birlikte yola çıkan ve Amerikan Harvard mezunlarını taşıyan Malta bandıralı yolcu gemisi Corintihian 2, Bartın Limanı'na demir attı. Harvard mezunu profesörler, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girmesini desteklediklerini belirtti.

Yıllar sonra Bartın'a gelen üçüncü turist gemisi olan Corintihian'ın yolcularına Bartın Belediyesi tarafından karşılama yapıldı. 12 günlük Karadeniz turuna çıkan Harvard Üniversitesi mezunu profesörler, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini desteklediklerini belirtti. Lovyon kentinden yola çıktıklarını ve hava koşullarının normal seyretmesi halinde Samsun, Trabzon, Ukrayna, Bulgaristan ve Yunanistan sahillerini ziyaret edeceklerini belirten Corintihian gemisinin kaptanı Stewart Parvin, Harvard mezunlarının Karadeniz turundan oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Harvard mezunu profesörler, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi ile ilgili olarak da, "Türkiye ABD ile müttefik ve yıllardır dost olarak yaşıyor. Türkiye AB'ye girmesi durumunda ekonomik olarak rahatlayacak" dedi.
Bartın Belediyesi Başkan Vekili Celal Erdoğan tarafından bayan profesörlere tel kırma işlemeli şal hediye edilirken, grup Bartın'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 14:56:07
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 03:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?