17
Mayıs
2024
Cuma
MEDYA

'AB, medyamıza güç kazandıracaktır'

AKP Bartın Milletvekili Hacı İbrahim Kabarık, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birinin bağımsız ve özgür basın olduğunu belirterek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

AKP Bartın Milletvekili Hacı İbrahim Kabarık, Cumhuriyet ile birlikte atılan demokratikleşme adımlarının sonucu olarak Türk basının önemli bir konuma geldiğini, basının katkılarıyla da demokratikleşme sürecinin hızlandığını belirtti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Kabarık, "Demokrasilerde vazgeçilmez bir rol oynayan basının evrensel ilkelere göre hareket etmesi, doğru, ilkeli, objektif habercilik anlayışı ve meslek etiğinin her şeyin üzerinde tutulmasıyla olanaklıdır. Bu görevlerin yerine getirilmesinde, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının Avrupa Birliği standartlarına kavuşturulması, medyamıza daha da güç kazandıracaktır" dedi.

Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan ve 10 Ocak tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü'nde, bölgenin sorunlarında duyarlı olan gazetecilerin, problemlerin giderilmesinde yardımcı olduğunu da vurgulayan Hacı İbrahim Kabarık, yayıncılık ilkelerinin dikkate alınmasında tüm gazetecilerin hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 13:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?