18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kaymakamın personel sıkıntısı

Kaymakam İsmail Soykan, ilçede personel sıkıntısı yaşamalarına rağmen daire müdürlerinin özveriyle çalıştığını belirtti.

Kurucaşile Kaymakamı İsmail Soykan, ilçede Milli Eğitim ve Kültür Müdürlüğü'nün yanısıra, 112 Acil servisinin ambulansını kullanılacak personellerinin dahi olmadığını ifade etti.

İlçenin turizmden yararlanabilmesi için yol durumunun önemli olduğunu belirten Kaymakam Soykan, "Bartın-Çakraz arasında yapımı devam eden yolun bir an önce bitirilmesini istiyoruz.

Sağlık yönünden hizmetlerin daha iyi yürütülebilmesi için 1 ambulans şoförü, 1 laborant ile 1 hizmet aracına ihtiyacımız bulunuyor. Eğitim açısından da zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz.

İlçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açık bulunan ve ücretli olarak çalıştırılan öğretmenlerin yerine öğretmen ataması yapılmasını bekliyoruz. Şu anda 55 kadrolu öğretmenimiz, 22 tane de ücretli öğretmenimiz bin 149 öğrencinin eğitim ve öğretimini sürdürüyor.

Kütüphanemizde ise 1 memur ve 1 hizmetli var. Bu personel sayısıyla ilçede iyi hizmet vermemiz çok zor. Ama görevli müdür, memur ve yardımcı hizmetli kadrosunda çalışan arkadaşlarımız büyük bir özveri ile işlerini yapıyorlar" dedi.

Kurucaşile Kaymakamı Soykan, ilçenin bozulmamış doğası ve deniziyle özellikle turizm yönünden gelişmeye açık ve keşfedilmeyi bekleyen huzurlu bir yer olduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 12:42:13
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 11:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kurucaşile Dostu IP: 81.215.27.xxx Tarih : 11.10.2005 18:30:04
Kurucaşile Batı Karadeniz kıyısında şirin bir ilçe merkezidir. Kurucaşilenin; son yapılan nüfus sayımında köyleri ile birlikte nüfusunun 8000 dolayında olduğunu biliyoruz.1916 yılındaki Bolu Salnamelerinde Kurucaşile'nin köyleri ile birlikte nüfusunun yine 8000 olduğunu düşünürsek yüz yıla yakın bir zamanda nüfusunun artmadığı ve sürekli olarak göç verdiğini görürüz.İşte en büyük sorun göç ve istihdamdır. Kurucaşile'nin idari ve siyasi yöneticileri işte size sorun, bunu çözebiliyormusunuz? Diğer bir sorun da eğitimdir.Bu yıl ve önceki yıllar Kurucaşile Lisesinden kaç öğrenci ÖSS sınavlarında başarılı olarak bir Yükseköğretim programına yerleşti.Bunu düşünen var mı?Soruyorum,yetkililer bu konuda hangi hamleleri yaptı?Bu konuda kim beyin jimnastiği yaptı?Hiç sanmıyorum bu konuda bir çalışma yapıldığını. Değerli okuyucular işte Kurucaşile'nin talihsiz gerçeği.