15
Mayıs
2024
Çarşamba
ULUS - BARTIN

Ulus'a 400 kişilik yurt

Bartın'a yapılacak üniversiteyle ilgili olarak Ulus ilçesine Meslek Yüksek Okulu (MYO) yapılması ve yapılacak okulda kalan öğrencilerin yurt sorununun halledilmesi amacıyla fizibilite çalışması başlatıldı.


AK Parti Ulus İlçe Başkanı Cumhur Işık, Bartın Üniversitesi'nin kurulmasının ardından Ulus'a MYO yapılmasının uygun olduğuna karar verildiğini ve bu doğrultuda çalışmalara başladıklarını belirtti.


Işık, "Bartın'a kurulacak üniversiteden Ulus ilçesinin de yararlanabilmesi için çalışma içerisindeyiz. İlçemize kurulacak öğrenci yurdu ve alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin desteğini bekliyoruz. 400 kişilik öğrenci yurdu için etüt ve fizibilite çalışmalarına başladık. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Yer planlaması için çaba gösteriyoruz. Şu an için Ulus Endüstri Meslek Lisesi'nin elverişli olup olmayacağı konusunda fikir alışverişi yapıyoruz" dedi.


Işık, ilçeye ekonomi ve istihdam açısından bir takım yatırımlar yapılması gerektiğini söyleyerek, ilçeye açılacak meslek yüksek okulu ile birlikte bir hareketlilik yaşanacağına inandıklarını belirtti.

M.AHMET OKTAY /iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 13:14:01
Güncelleme :23 Kasım 2007 Cuma 13:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?