16
Mayıs
2024
Perşembe
ULUS - BARTIN

Uluslular Milletvekili Tunç'a dert anlattı

Bartın ve çevresinde yaşayan Uluslular Derneği, kendilerini ziyaret eden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'a sorunlarını iletip, yardım istediler.

Dernek Başkanı Coşkun Yılmaz, köylerde yaşayan nüfus oranının en fazla olduğu illerden birinin Bartın olduğunu söyleyerek, buralarda yaşayan insanların tarım ve hayvancılıkla geçindiği, bu konuda bir takım sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Yılmaz, "Bartın'ın yüzde 74'ü kırsal kesimlerde yaşıyorsa ve en fazla göç kırsalda yaşanıyorsa, kırsa kalkınma modelleri uygulanmalıdır. Tarım ve hayvancılık konusunda bölgesel çalışmalar yapılmalıdır. Bir kaç köy bir araya getirilerek birliktelikler kurulmalı, yörenin tarım ve hayvancılık anlamındaki uygunluk sağlayan alanları üzerinde üretime yönelik çalışmalar yapılmalıdır" dedi.

Milletvekili Yılmaz Tunç ise, Ulus ve çevresinin sorunları hakkındaki bilgileri not ederken, hükümet tarafından çiftçinin hayvan ve tarımsal anlamda desteklendiğini ve bu desteğin devam edeceğini belirtti. Tarım ve hayvancılık alanında bir çok proje ile çiftçinin ayakta kalmasının sağlandığını söyleyen Tunç, göçün azalması, durdurulması ve geri döndürülmesi yönünde bir takım çalışmalar yapmaya hazırlandıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 17:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?