3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

BOLU, TERMAL TURİZMİN GÖZDESİ OLACAK

Turizm Bakanlığı'nın yapmış olduğu çalışmayla 5 bin 500 hektarlık alanın turizm bölgesi ilan edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Mevcut tesislerin yanı sıra 13 de beş yıldızlı otel yapılabilecek. Vali Akpınar, projenin kent merkezindeki Karacasu beldesinin yanı sıra Mengen, Seben, Mudurnu ve Göynük'te kaplıca merkezlerini kapsadığını söyledi.



Bolu, termal turizmde söz sahibi olmak ve gözde illerden biri haline gelmek için önemli çalışmalar yapıyor. Turizm Bakanlığı'nın yaptığı çalışmayla 5 bin 500 hektarlık alanın turizm bölgesi ilan edilmesine yönelik çalışmalar hızla sürüyor. Tespit edilen alana mevcut tesislerin yanı sıra 13 tane de beş yıldızlı otel yapılabilecek. Konu ile ilgili konuşan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, ilin coğrafi güzelliklerinin yanı sıra termal yönden de zengin olduğunu söyledi.

Vali Akpınar, kent merkezindeki Karacasu beldesinin yanı sıra Mengen, Seben, Mudurnu ve Göynük'te kaplıca merkezlerinin bulunduğunu belirterek, buraların ziyaretçi ve yatırımcıların ilgisini beklediğini ifade etti.

Bolu Valisi Akpınar, kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulanan Karacasu beldesindeki termal turizmle ilgili önemli çalışmaların olduğuna vurgu yaptı. Akpınar, Turizm Bakanlığı'nın yapmış olduğu çalışmayla Karacasu'dan Gölköy'e uzanan bir alanın termal turizm bölgesi ilan edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Yaklaşık 5 bin 500 hektarlık arazi üzerinde mevcut tesislere ilaveten 13 beş yıldızlı otelin yapılabileceğine vurgu yapan Akpınar, "Elde edilen 40 derece civarındaki termal su ile bu bölgedeki ihtiyaç karşılanacak." dedi.

Vali Akpınar, Karacasu'da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin var olduğunu, bunun yanı sıra Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne bağlı olarak da bir tedavi hastanesinin inşaatının başladığını, buranın da en kısa zamanda biteceğini anlattı. Akpınar, İl Özel İdaresi'ne ait bir arazinin geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkarak yap-işlet-devlet modeliyle kiralandığını, buraya 700 yataklı termal otelin yapılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Vali Akpınar, Karacasu'da İl Özel İdaresi'nce işletilen küçük kaplıca tesisleri yerine 5 yıldızlı otel yapılması için karar aldıklarını, bunun için proje hazırlanacağını ve ihale sürecine girileceğini belirtti. Vali Akpınar, tesislerle birlikte tanıtım faaliyetlerinin ivme kazanacağına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Şu anda 2 tane 5 yıldızlı otelin inşası devam ediyor. Üçüncüsü ihale edildi, proje aşamasında, 4. için de süreç başladı, ihale aşamasına geleceğiz. Termal turizmle ilgili altyapı çalışmaları bitirildiğinde yeni alanların tahsisi ve yatırımlar başlamış olacak. Buna paralel olarak tanıtım faaliyetlerine hız verilecek. Buralar 10 binlerce kişiye hitap edecek."

 

zaman
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 09:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?