3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

BOLU'DA ARICILARA ÖNEMLİ UYARI

Bolu Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı İsmail Ünalan, birliğe üye olmayan ve arıcılık kayıt sistemine dahil olmayan arıcıların bal üretmelerinin ve satmalarının engelleneceğini söyledi.


Ünalan, yaptığı açıklamada, arılı ve arısız kovanların kayıt altına alınması, kim tarafından nerede, ne kadar üretildiğinin tespiti yönünde çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Birlik olarak 15 bin kovan plakasının tahsis edildiğini ve kayıtlarına girdiğini kaydeden Ünalan, "İl merkezi başta olmak üzere ilçeler tek tek gezilerek kayıtlı arıcıların kovanlarına çakılmak üzere dağıtımları devam etmektedir" dedi.


Ünalan, dağıtım sonucunda Eylül ayı içerisinde plaka takma işlemlerinin tamamlanacağını, Ekim'de ise tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından kesin tespitlerinin yapılacağını, bu kayıtlar neticesinde Bolu'da arılı ve arısız kovan miktarlarının kesin olarak belirleneceğini ifade etti.


Birliğe üye olmayan ve arıcılık kayıt sistemine dahil olmayan arıcıların bal üretmeleri ve satmalarının engelleneceğini belirten İsmail Ünalan, "Bütün arıcılarımızın kayıt altına girmeleri ve desteklemeden yararlanmaları kendileri için daha uygun olacak" dedi.


Ünalan ayrıca, Bolu'da satılan etiketsiz ve menşei belli olmayan balların tüketiciler tarafından alınmaması uyarısında bulundu. Ünalan, tüketicilerin çıtalı ve petekli bal alırken çıta darasını mutlaka düşürmeleri gerektiğini belirterek, ''Türk Gıda Kodeksine ve bal tebliğine göre Bolu'da yanlış bir uygulamanın olduğunu, bu konuda tüketicilerin bal alırken buna dikkat etmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?