3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

"Muhalefet paparazi siyaseti yapıyor"

AK Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Emin Güz, Dörtdivan 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada Bolu'da siyaset seviyesinin iyiden iyiye düştüğünü söyledi.


Muhalefetin siyaset yerine paparazzicilik yaptığını belirten Mehmet Emin Güz kavgacı siyasetin hiçbir zaman tarafı olmayacaklarını söyledi.

Konuşmasına terör örgütünün yaptığı hain saldırıyı kınayarak başlayan Güz, "Terörle mücadelede öncelikle şunu hedef aldık. Hem uluslar arası alanda, hem de Türkiye'de bütün kaynaklarının kurutulmasını çok şükür bugün doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, bütün illeri kuşatan halkımızın takdirini kazanmış siyasi iktidar vardır. Bu açıdan bakıldığında terörün en büyük kaynağı olan halk, bu iktidar sayesinde terörden koparılmaya başlamıştır. Bunu anlayan terör örgütü son çırpınışlarını yaşamaktadır. İnşallah bu halkın ahı terör örgütünün çökmesine neden olacaktır" dedi.


Konuşmasına Köroğlu hikayesinden örneklerle devam eden Güz, son günlerde AK Parti'ye karşı başlatılan iftira kampanyası ile siyaset seviyesinin son derece düşürüldüğünü belirtti. Güz, "Tüm milletimizin bir hassasiyeti vardır ama Boluluların daha ayrı bir hassasiyeti var. Hassasiyet bizim geleneksel olarak hassas olduğumuz bir konudur. Son günlerde yaşadığımız bir iftira kampanyasına değinmek istiyorum. Artık yapacak hizmeti ve projesi olmayanlar bir iftira kampanyası başlatmışlar ve maalesef siyaset çıtayı düşürdüler. Bolu'da da ulusal anlamda başlatılan imza kapmayansının uzantısını, ramazan ayında gördüm. Ama buna müsaade etmedik ve durun dedik. Biz Bolu'da iftira atılmasına müsaade etmeyiz. Çünkü biz Köroğlu'nun torunlarıyız. Bunu anlayamadılar. Bunun nedeni ise halkımızın geleneklerinden habersiz olmalarıdır. Kendilerinin halkı tanıma gibi bir derdi yok. Kendilerinin halkı hizaya getirme gibi bir dertleri var" dedi.
Bolu' da yapılan siyasetin çirkin boyutlara ulaştığını ifade eden İl Başkanı Güz sözlerine şöyle devam etti; "Şimdilerde artık saçımızla, başımızla, elbisemiz ile uğraşmaya başladılar. Bunu siyasi malzeme haline getirmeye başladılar. Biz dedik ki; yıkıcı muhalefet yapmayın. Bolu'nun önünü açacak eksiklerimizi göstererek muhalefet yapın dedik. Bırakın bunu yapmayı paparazzi üzeri bir muhalefet yapmayı tercih ettiler. Bu bizi üzüyor. Ben isterim ki belli bir seviyede siyaset yapalım. Çünkü muhalefet demokrasinin en önemli saç ayağıdır ve iktidara gelme ihtimali olmayan bir muhalefet varsa bu demokrasi aksayan demokrasidir. Biz bunları söylerken bunlar başka türlü yorumlayıp televoleciliğe başladılar. Bunlar hizmet siyasetçisi değil, televoleci siyasi arkadaşlar. Bu durum sadece bizleri üzmüyor. CHP tabanını da üzüyor. Çünkü CHP tabanı bunlar gibi değil. CHP geleneğinde bir İsmet Paşa geleneği vardır. İsmet Paşa'nın bir yönünü size anlatmak isterim. Adnan Menderes hakkında uygunsuz deliler bir gazeteci tarafından önüne atılmış. O zamanda aynı şekilde tetikçi gazeteciler var. Kendisi buna şiddetle karşı çıkmış ve siyasetin düşmesine izin vermem demiş. Böyle bir gelenekten gelen CHP tabanını Bolu'da, içler acısı bir il örgütü temsil ediyor."

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?