3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

112 telsiz vericilerine yıldırım düştü

Bolu İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, 112 telsiz vericisinde yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen arızanın bir sorun teşkil etmediğini söyledi.


Ramazan Bayramı'nda yağış nedeniyle yıldırım düşmesi sonucu Hisar Tepesi'nde bulunan telsiz vericisinde arıza meydana gelmişti. Sağlık İl Müdürü Dursun Koç, bu olumsuzluğun işleri aksatmada bir engel olmadığını belirtti. Komuta Kontrol Merkezi'nde de bazı sorunların olduğunu anlatan Dursun Koç, şöyle konuştu: "Bayram döneminde yağan yağışlarda yıldırım düşmesi sonucu telsizde bir yangın olduğu ve sistemin yandığını tespit ettik.

Bu nedenle biz normal telefon hattı ve cep telefonlarıyla hizmette aksama
olmayacak şekilde bir hizmeti yürütüyoruz. Sadece Hisar Tepesi'nde değil kendi mevcut bulunduğumuz Komuta Kontrol Merkezi'mizde de bir sorun oldu ve beraberinde diğer İki Tepe olarak adlandırılan yüksek tepedeki bir arızamız da vardı. Şu an onun tamiratını yaptık ama tam olarak bitmedi. Bu arızayı da Ankara'dan gelecek bir cihaz ile birlikte arızayı eksikliği gidermiş olacağız. Bu nedenle 112 servisimizde telsiz nedeni ile bir sorun var ama bu hizmetin aksamasını gerektirecek bir süreç değil. Günümüz iletişim teknikleri ile mutlaka hizmeti yürütüyoruz. Haberleşme noktasında bir sıkıntımız yok."


Koç, açıklamasında teknoloji çağında olduğumuzu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: "İletişimimizi telsizden ayrı diğer günümüz teknolojisiyle de yapabilir ve yürütebiliriz. Zaten şu an bunu yapıyoruz. Zaman zaman küçük aksaklıklarımız olmakla beraber açıkçası 112 olarak iyi bir hizmet verdiğimizi biliyoruz, farkındayız. Olaylara anında müdahale ediyoruz vatandaşlar mağdur olmayacak şekilde yerimize ulaşıyoruz, yerinde müdahalelerimizi yapıyoruz." Tüm ilin sorumluluğunun üzerlerinde olduğunu anlatan Koç, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu nedenle ben 112 çalışanlarımızı sizlerin aracılığıyla kutluyorum. Çünkü gerçekten çok özverili çalışıyorlar. Ama bu hizmetlerin içinde yüzde 1 de olsa küçük aksaklıklara rastlanabiliyor. Ama biz bunlarında olmaması adına gerek sistemimizin yenilenmesi, gerekse personel eğitimimize daha iyi olsun diye ambulanslarımızın donanımları daha iyi olsun diye gayret içerisindeyiz."

İha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 19:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?