26
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

2. Abant hava sporları festivali yapıldı

Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 73'üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Abant'ta 2'ncisi düzenlenen "Abant Hava Sporları Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.


Hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle yamaç paraşütü yarışmalarının yapılmadığı festivale, Bolu Valisi Ali Serindağ, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Atilla Kılıç, Jandarma Komutanı Bedri Dursun, Bolu Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı ve çok sayıda davetli katıldı.


Geçen yıla oranla ilginin daha fazla olduğu festivalde, model uçaklar uçuruldu ve yelken kanat gösterileri düzenlendi. Vali Ali Serindağ model uçakları uçururken renkli görüntüler yaşandı. Uçakları düşürmemek için büyük çaba sarfeden Serindağ, uçuşu başarıyla tamamladı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise giydiği kovboy şapkası ile ilgi odağı oldu. Festivali izlemeye gelen vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri paraşütleri uçurarak etkinliğe katıldılar.


Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkan Vekili Fatih Yamaner, "Ulu önder Atatürk'ün Bolumuza gelişinin 73'üncü yıldönümü dolayısıyla ikincisini düzenlediğimiz Abant Hava Sporları Festivali ulusal düzeyde bir organizasyon olmuştur. Derneğimizin amacı başta ülkemiz olmak üzere güzel Bolumuzu uluslararası düzeyde tanıtmak, üniversitemiz ile Bolu'nun işbirliği geliştirmek, doğa sporlarını gençlerimize sevdirmektir. Doğa güzellikleri ile marka olmuş ilimizi kalkınmanın lokomotifi haline getirmek istiyoruz. Festivalde bizlere destek olan Valimize, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz" dedi.


Yapılan gösteriler sonunda kurulan stantlarda, sporculara ve festivale gelen vatandaşlara yemek ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 19:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?