3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

20 yıl sonra Bolu'ya geldi

20 YIL SONRA HAYIR İÇİN BOLU'YA GELDİ

Bolu Eğitim Yüksel Okulu'ndan 20 yıl önce mezun olan ve şuanda Manisa'da öğretmenlik yapan Necdet Yıldırım, hayır işlemek için yıllar sonra Bolu'ya geldi.

1987-1990 yıllarında Bolu Eğitim Yüksek Okulu'ndan mezun olan Nejdet Yıldırım, Bolu insanın sıcaklığı unutmadığını söyledi. Yıldırım, öğrencilik yıllarında kendisine evinin kapılarını açan ve dar gününde hep yanında olan ev sahibi Mehmet Bakkalbaşı'nı ziyaret için Bolu'ya geldi. Manisa'nın Saruhan ilçesinde öğretmenlik mesleğini sürdüren Nejdet Yıldız, "Bolu'dan mezun olursam 7 tane koyun adayacağım demiştim. Bu adağımı da Bolu'da bulunan hayır çarşısına yaptım. İnternette dolaşırken yeni hayır çarşısını gördüm. Çarşıyı ziyaret ederek yapılan yardımları da yerinde gördüm. Çok güzel bir çalışma olmuş" dedi.

Öğrencilik yıllarında Bolu insanın sıcaklığını ve misafirperverliğini unutmadığını söyleyen Nejdet Yıldız, "Ev sahibimiz Mehmet Bakkalbaşı ağabeyimiz öğrencilik yıllarımızda bana çok yardım etti. En basit örneği ramazan ayı boyunca iftarımız sahurumuzu kendisinde yaptık. En dar günümüzde hep yanımızda oldu. Kışın odun alacak paramız olmadığında kendisine söylemezsek kızardı. Kendi odunluğundan odun almamı isterdi. Daha bunun gibi maddi manevi çok yardımları oldu. Kendisine nasıl teşekkür etsem azdır. Bolu'da kaldığım sürece hiç yabancılık çekmedim. O günleri unutmam mümkün değil" diye konuştu.

Üniversite son sınıfta verdiği adak sözünü de Bolu'da yerine getiren Nejdet Yıldız, adadığı 7 adet koyunu Bolu Belediyesi Hayır Çarşısı'na bağışladı. Gösterdiği bu örnek davranış nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da Nejdet Yıldız'a teşekkür belgesi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 16:58:03
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 18:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kadir kocaeli IP: 78.163.98.xxx Tarih : 23.05.2010 01:19:58

 Muhterem öğretmenim necdet yıldız..  Öncelikle bir BOLU lu olarak yaptığınız VEFA lı davranışınız için sizi saygı ve hürmet ile selamlıyorum.. Ne mutlu biz BOLU lu lardan BAKKALBAŞI ailesinin size açtığı sıcak kucaktan ötürü hepimiz sizin sevgi dolu yüreğinizin memleketimizin insanlarına övgü dolu iltifatlarınızı işitiyoruz.. umarım bu güzel hatıralar tüm insanlara bir ders olur..bir kez daha her iki şahısa teşekkürü borç biliyorum ve sevgiler sunuyorum ESEN KALIN YURDUMUN GÜZEL İNSANLARI...