3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

30 Ağustos Zafer bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Bolu'da coşkuyla kutlandı.


Anıt Park'ta Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Vilayet Meydanı'nda devam etti. Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay İrfan Bulut, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk, askeri ve mülki erkanın katıldığı tören, Personel Binbaşı Mustafa Salman'ın konuşmasıyla devam etti.

30 Ağustos'un Türk'ün şanlı tarihindeki en önemli zaferlerden biri olduğunu belirten Salman, şöyle konuştu: "1071'de Alparslan'la Anadolu'ya giren Türk Ordusu'nun 26 Ağustos 1922'de Mustafa Kemal Atatürk kumandanlığında, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetlerine karşı eşsiz bir mücadelesidir. 30 Ağustos, Türk'ün bağrına dayanan hançerin, milletçe sökülerek özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyen düşman güçlerinin dize getirilişinin destanıdır."


Törende şiirler okundu. Daha sonra Bolu 2. Komando Tugayı'na bağlı askerlerin geçiş töreni başladı. Yıllarca PKK'ya karşı verdiği mücadeleyle adından sıkça söz ettiren Bolu 2. Komando Tugayı askerleri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Askeri geçis sırasında bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Bolulular, İzzet Baysal Caddesi boyunca evlerinin camları ve işyerlerinden askerleri alkışladı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 15:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?