3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

30 bin kişi Akşemseddin'i andı

Ulaştırma Bakanı Yıldırım Bolu'da
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Bolu'da, Cumhuriyet tarihinin 80 yılında yapılan çalışmalardan çok daha fazlasını biz yaptık.
16 bakan eskiten Bolu Dağı Tüneli'ni açtık'' dedi.

Bolu'nun Göynük ilçesinde düzenlenen Akşemseddin'i Anma Günü'ne katılan Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümetinin, milletin ihtiyacı olan hizmetleri sunmak için son 6 yıldır büyük bir programı ortaya koyduğunu söyledi.

Milletin mutluluğu ve refahı için durmadan ve yılmadan çalışmaya devam ettiklerini belirten Yıldırım, ''İşte Köydes projesi, Türkiye Cumhuriyetinin en önemli köyleri kalkındırma projesidir. 2 yılda sadece Göynük ilçemize 5 trilyon 100 milyar lira kaynak ayırmak suretiyle, 45 köyün içme suyu ve yol çalışmalarını sürdürdük'' dedi.
Sadece Bolu'nun ilçelerinde değil, 40 bin köy, 849 ilçe ve 3 binin üzerindeki beldede aynı çalışmaları, aynı gayretle sürdürdüklerini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
''Bizim görevimiz Türk insanına hizmet etmektir. Şu anda Bolu şantiye gibi, her tarafında şantiye var. Bolu'da, Cumhuriyet tarihinin 80 yılında yapılan çalışmalardan çok daha fazlasını biz yaptık. 16 bakan eskiten Bolu Dağı tünelini açtık. Ayrıca Bolu'da Ulaştırma Bölge Müdürlüğünü biz kurduk. Çünkü bu Bolu'nun hakkıydı.''

Öte yandan, anma törenine katılan yaklaşık 30 bin kişiye etli pilav ve ayran dağıtıldı. Törene katılan vatandaşlar, Akşemseddin türbesine gelerek dua etti. Anma gününe yoğun ilgi nedeniyle, ilçenin giriş ve çıkışlarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Törene, AK Parti Bolu milletvekilleri Fatih Metin ve Yüksel Coşkunyürek, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Göynük Belediye Başkanı Abdulkadir Yılman da katıldı.
Bakan Yıldırım, törenin ardından ilçede bir takım ziyaretlerde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Yıldırım, sorunların halledilmesi için Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'a talimat verdi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam ve Sanat Okulunu ziyaret eden Bakan Yıldırım, yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

 

AA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 22:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?