30
Nisan
2024
Salı
BOLU

30 kişi hastanelik oldu

Bolu'da bir fast food restoranına giden yaklaşık 30 kişi yedikleri yemekten zehirlendi.

Edinilen bilgiye göre, 3 gün içinde yaklaşık 30 kişi Özel Çağsu Hastanesi'ne karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle başvurdu. Yapılan kontrollerde şahısların yedikleri yemekten zehirlendiği belirlendi.

Zehirlenen kişiler arasında polisler ve yerel gazete muhabirlerinin de bulunurken, zehirlenenlerin bir fast food restoranında yemek yedikleri ve fast food lokantasının sahibi ve çalışanlarının da hastaneye başvurdukları öğrenildi.

Restorandaki ürünler tahlile gönderilirken, ilk belirlemelere göre zehirlenme olayının tavuk eti veya mayonezden olduğu tahmin ediliyor.İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, ağırlıklı olarak Özel Çağsu Hastanesi olmak üzere diğer hastanelerle birlikte bu zehirlenme olayından dolayı hastanelere birçok kişinin müracaat ettiğini açıkladı.

Hamburgercideki zehirlenme olayı ilgili olarak kendilerine savcılık talimatının bugün ulaştığını ve bugün itibarıyla numunelerin alındığı belirten İl Tarım Müdür Vekili Mustafa Yaylacı, "Savcılık olaya el koymuş durumda. 27 Eylül Salı günü meydana gelen gıda zehirlenmesi olayı ile ilgili olarak, 29 Eylül Perşembe günü bize intikal ettirilen savcılık talimatı ile burgerciden ürün numunelerimizi aldık. Alınan numuneler laboratuarda mikrobiyolojik ekimler yapılarak izlenmeye alınacak. Zehirlenmeye sebep olan ürünü 5 gün sonra kesin olarak tespit edebileceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2011 Perşembe 15:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?