8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

320 kiloluk Mustafa'yı zor taşıdılar

Bolu’da yaşayan 320 kiloluk Mustafa Özaçar, hastaneden ambulansa kadar 10 kişinin yardımıyla yaklaşık 1 saatte taşındı.

Bolu’nun Banaz Köyü’nde yaşayan 2 çocuk babası Mustafa Özaçar (33), kiloları nedeniyle hastalanınca, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Buradaki tedavisinin ardından bu sabah İstanbul SSK Okmeydanı Hastanesi’ne sevkine karar verilen Mustafa Özaçar, yattığı servisten ambulansa kadar 10 kişinin yardımıyla 1 saatte götürülebildi. Normal sedyeye sığmayan Özaçar, yatağa yatırılarak güçlükle hastaneden çıkarıldı. Özaçar, hastaneden çıkarılışı sırasında ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Uzun uğraşlar sonunda ambulansa bindirilen Mustafa Özaçar, "1.5 ayda 20 kilo aldım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yeşil kartlı olduğum için hastaneler beni kabul etmiyor. 1.5 ay önce buradan Ankara Numune Hastanesi’ne sevkli olarak gittiğim halde beni yer olmadığı gerekçesiyle almadılar. Kimse bana bakmıyor. Vücudumun her yerinde yaralar oluştu. Her geçen gün kilo alıyorum. Yürüyemediğim için sürekli yatıyorum. Devletin bana sahip çıkmasını istiyorum" dedi.

Özaçar’ın eşi Naciye Özaçar ise eşine yıllardır kendisinin baktığını belirterek, ’’Eşim son 1 yıldır zor günler geçiriyor. Çalışmadığı için de geçimimizi güçlükle sağlıyoruz’’ diye konuştu.

bolu
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 14:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?