6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

38 kilogram eroin ele geçirildi

Bolu ve Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda, 38 kilo 266 gram eroin ele geçirilirken, 9 yıldır aranan uyuşturucu kaçakçısı yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, aldıkları istihbari bilgileri değerlendiren Bolu ve Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, M.Ç. yönetimindeki kamyoneti Bolu D-100 Karayolu'nda durdurarak, Sanayi Polis Merkezi'ne götürdü. "Seti" isimli uyuşturucu köpeğinin de katıldığı aramada, kamyonetin deposunda ve koltukların altında gizlenen zulalarda 73 paket halinde 38 kilo 266 gram eroin ele geçirildi. 

M.Ç.'nin sorgulamasının ardından olayla ilgisi olduğu tespit edilen M.E. ve F.K. adlı şahıslar, polis tarafından düzenlenen operasyonla İstanbul'da yakalandı. Van'dan İstanbul'a götürülen eroinin buradan yurtdışına çıkartılacağı tespit edildi. Avrupa ülkelerinde piyasaya sürüleceği belirlenen 38 kilo 266 gram eroinin piyasa değerinin ise 1 milyon YTL'nin üzerinde olduğu ifade edildi. 

Bu arada, M.E.'nin 9 yıl önce 180 kilogramlık eroin kaçakçılığı olayına karıştığı ve o tarihten bu yana arandığı belirlendi. 9 yıldır aranan M.E.'nin D.E. rumuzlu sahte kimlik kullandığı tespit edildi. M.Ç., M.E. ve F.K., "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili operasyonların devam ettiği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 13:53:45
Güncelleme :21 Kasım 2006 Salı 12:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?