3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

49 bin öğrenci dersbaşı yaptı

BOLU'DA 49 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Bolu'da 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılı düzenlenen etkinliklerle start alırken, 49 Bin öğrenci ve 3 bin öğretmen ders başı yaptı.

İlk olarak Anıt Park'ta başlayan etkinliklerde İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Tören, daha sonra Köroğlu İlköğretim Okulu'nda devam etti. Köroğlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, daire müdürleri, öğrenci velileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 8'inci sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine 'hoş geldin' çiçeği vermesiyle devam etti. Köroğlu İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Canan Mert'in konuşmasından sonra öğrencilerden Dilara Karadayı'nın okuduğu şiir katılımcılardan alkış aldı.

Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Özkan, evleri gibi gördükleri okul hakkında bilgiler verdi. Deprem sonrasında prefabrik binada eğitim ve öğretime devam ettiklerini söyleyen, Özkan, okul binasının sonradan yapıldığını kaydetti. Özkan, bina yapımında yardım eden Valilik, Belediye ve 2'inci Komando Tugayı'na teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Bolu'daki eğitim ve öğretim çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendiren İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, "Bu yıl 49 Bin öğrenci ve 3 Bin öğretmen ile eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Yeni eğitim ve öğretim yılımız hayırlı olsun. İnşallah yıl içerisinde çeşitli aktivitelerle ilimizi daha yüksek seviyelere taşıyacağız" dedi. Sezer daha sonra, öğrenciler ve öğrenci velilerine tavsiyelerde bulundu.

Törende bir konuşma da Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı. Yılmaz, "İzzet Baysal Babamız'ın eğitim ve öğretim konusunda çok büyük katkıları var. Devletimiz de bu katkıları devam ettiriyor ve şu an ilimizde eğitim konusunda eksiğimiz yok. Bizler de çocuklarımızın iyi bir eğitim ve öğretim görebilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Ben belediye başkanı olarak üzerime düşen vazifeyi yerine getirmeye hazırım" diye konuştu.

Törende son konuşmayı Vali İbrahim Özçimen yaptı. Konuşmasında eğitim ve öğretimin önemine dikkat çeken Vali Özçimen, "Eğitim ve öğretim dediğimiz zaman aklımıza yalnızca öğretim geliyor ve maalesef eğitim kısmına gereken önemi vermiyoruz. Öğrencilerimizi görüyorum, hepsi de temiz ve tertipli bir şekilde okullarına geliyorlar ama onların dışına gösterdiğimiz özeni biraz da kafalarına göstermemiz lazım. Onların şu an bulundukları durumu en azından muhafaza etmeli ve geliştirmeliyiz. Okullarımız bunun için var" şeklinde konuştu.

Vali İbrahim Özçimen'in konuşmasının ardından 3-B sınıfına kitap dağıtılması ile tören sona erdi.

BOLU'DA 49 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 17:29:01
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 18:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?