8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

AB sürecinde sermayenin yol haritası tartışıldı

Bolu Abant Palace Otel’de dün başlayan "AB’ye Tam Üyelik Sürecinde Türk Sermaye Piyasasının Yol Haritası" konulu toplantı, bugün Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener’in düzenlediği basın toplantısıyla sona erdi.

Sabah saatlerinde otele gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, SPK Başkanı Doğan Cansızlar’dan toplantı ile ilgili bilgi aldıktan sonra basın toplantısı düzenledi. Şener, toplantıda bundan sonra sermaye piyasalarında yapacakları düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.

Abdullatif Şener, önümüzdeki dönem uygulayacakları yol haritasını Abant’ta çıkarttıklarını söyledi. Bugüne kadar başarıyla uyguladıkları politikaları 2005 ve 2007 yılında da devam ettireceklerini ifade eden Bakan Şener, "AB Hukuk Sistemi’ne entegrasyonumuzu da hemen tamamlayacağız. Böylelikle firmalarımızı güven altına alacağız. Burada 7 ana konu masaya yatırıldı. Bunlardan biri de sermayenin serbest dolaşımı ile ilgili. Avrupa’nın en önem verdiği konu bu konudur. Bu konuda gereken hassasiyet bu süreç içerisinde tarafımızdan gösterilecektir. Bir diğer önemli konu ise borsanın bir şans oyunu olarak görülmemesidir. Maalesef ülkemizde borsa bir şans oyunu olarak görülmektedir. Hükümetimiz borsa üzerinde oynanan oyunları ortadan kaldıracak gerekli uygulamaları hayata geçirecektir. İçeriden öğrenmelerin önüne geçmek için aldığımız hukuksal düzenlemeler hemen hayata geçirilecektir. Amacımız 20 yıllık dönemde önde gelen 500 dünya şirketinin arasına 25 Türk şirketini sokmaktır" dedi.

BOLU (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 17:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?