9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Abant, Davos olma yolunda

Abant Master Planı’nın hazırlanmasından sonra yatırımcılar atağa geçti. Bolu Abant’ta faaliyet gösteren Büyük Abant Oteli Genel Müdürü Bora Kaya, Abant’a kongre merkezi ve kayak pisti yapabilmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak izin istedi.

Halen 2 otelin bulunduğu Abant’ta master planının hazırlanmasından sonra turizm yatırımcıları harekete geçti. Abant’ta faaliyet gösteren Büyük Abant Oteli Genel Müdürü Bora Kaya, özellikle yurt dışından turist getirmek ve Abant’ı kongre merkezi haline getirmek için bir dizi çalışmalara başladı. Büyük Abant Oteli önünde bulunan boş alana bin 500 kişilik bir kongre merkezi yapmak için harekete geçen Bora Kaya, bunun için Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdı.

 Kaya mektubunda şu ifadelere yer verdi:
"Bilindiği üzere Abant Bölgesi Türkiye’mizin nadide turistik yerlerinden biridir. Bu bölgenin daha da geliştirilmesi başta Avrupa, Rusya, Ukrayna gibi yurt dışı pazarlara açılabilmesi amacıyla Abant Gölü’ne 4 km uzaklıkta bulunan ormana ait; ancak üzerinde hiçbir ağacın olmadığı Çepni Tepesi’ne kayak pisti, telesiyej, kafetarya, kayak odası ve köy ürünleri satış yeri yapmak istiyoruz. Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün Abant Master Planı çerçevesinde yürütmekte olduğu projelere ek olarak yapacağımız kayak pisti ve projeleri çizilmiş, izin için Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nde çalışmaları süren bin 500 kişilik kongre salonu projelerini birbirinin tamamlayıcısı olup Başbakanımız ve Orman Bakanımızın Abant’ın Davos gibi bir bölge olma arzusunun gerçekleştirecek yatırımlardır."

BOLU (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 09:59:54
Güncelleme :30 Kasım 2004 Salı 17:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?