3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Abant platformu başladı

ABANT PLATFORMU BAŞLADI

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terörün amacının toplumun huzurunu bozmak olduğunu söyledi. Ergin, olağanüstü hal isteklerini ise eleştirdi.

13'üncü yılında 22'inci toplantısı gerçekleştirilen "Vesayet ve Demokrasi" konulu Abant Platformu ilk oturumu başladı. Abant Palace Otel'de düzenlenen platforma, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bürokratlar, bilim adamları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Abant Platformu'nun açılış konuşmasında söz alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör saldırılarına değindi. Terörün amacının toplumun huzurunu bozmak ve örgütü tanıtmak olduğunu söyleyen Sadullah Ergin, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi ve İstanbul'da cereyan eden saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet ailelerine baş sağlığı diledi. Özellikle son 3 aydır terör olaylarında artış olduğunu anlatan Ergin, şöyle konuştu: "Acaba bu tesadüf müdür? Ne zaman daha çok hak, daha çok özgürlük desek,

demokrasi desek terör olayları artıyor. Ancak şunu iyi bilmeleri gerekiyor ki emellerine ulaşamayacaklar. Ama biz şiddet sarmanına teslim olmadık. Gözyaşlarımızı içimize atacağız ama millet olarak boynumuzu bükmeyeceğiz. Teröre karşı ısrarlı mücadelemiz devam edecek. Sizinde bildiğiniz gibi terörün amacı toplumun huzurunu bozmak ve örgütü tanıtmaktır."

Saldırılar sonrası olağanüstü hal istenmesinin terörün amacına hizmet etmek olacağını ifade eden Bakan Ergin, şunları söyledi: "Sadece muhalefet olsun diye, hükümeti zor duruma düşürmek adına olağanüstü hal ilan istemek, terördeki artışı demokratik açılıma bağlamak, milli birlik ve beraberlik projesi kapansın demek, bilinçli olmasa bile terörün amacına hizmet etmektir; terörün diliyle konuşmaktır."

Terörün sadece hükümetin veya güvenlik güçlerinin değil bu ülkede yaşayan herkesin ortak sorunu, milli bir dava olduğunu ifade eden Ergin, iktidarıyla muhalefetiyle, basınıyla sivil toplum örgütüyle bu mücadeleye omuz vermenin herkesin boynunun borcu olduğunu sözlerine ekledi.

ABANT PLATFORMU BAŞLADI
ABANT PLATFORMU BAŞLADI
ABANT PLATFORMU BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 12:00:02
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 20:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?