19
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

Abant'ta iki mevsim bir arada

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda iki mevsim bir arada yaşanıyor. 

Parkta, ilkbaharın gelmesiyle birlikte çiçekler açmaya başladı. Abant, çiçeklerin açmasıyla adeta bir başka güzelliğe büründü. Abant Gölünün çevreleyen orman içinde çiçekler açarken, yüksek kesimlerde hala kar bulunuyor. Abant yaylalarında bulunan ve sadece yörede yetişen ''Abant Çiğdemi'', güzelliğiyle ziyaretçileri büyülüyor. Yüksek kesimlerde eriyen karların arasından çıkan Abant Çiğdemleri yaylalara bir başka güzellik katıyor. Ziyaretçiler ve gazeteciler kar ve çiğdem görüntülerini aynı fotoğraf karesinde buluşturabilmek için çaba gösteriyorlar. 

Değişik illerden Abant'a tatil için gelenler, aileleriyle birlikte göl kenarında mangal yaparak ve Abant'ın çevresini dolaşarak tabii güzelliklerin keyfini çıkartıyorlar. 

Abant'ın ''doğanın cenneti'' olduğunu ifade eden tatilciler, ''Büyük kentlerde yaşanan stresden uzaklaşmak ve rahat bir tatil yapmak için buraya geliyoruz. Abant'ın temiz havası, güzelliği insanın bütün sorunlarını unutturuyor ve rahatlatıyor. Abant'a sadece ilkbaharda güzel demek yanlış olur. Abant, dört mevsim bir başka güzel'' diye konuştular.
AA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2007 Pazar 16:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?