3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Abant'ta su semineri

Bolu Abant'ta, Bölgesel Eğitim Programı kapsamında "Su konusunda yasal düzenlemeler ve uygulamalar, su kalitesinin izlenmesi" konulu seminer düzenlenecek.


Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bölgesel Eğitim Programı'nın, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü'nün teknik destek sağlayan Technical Assistance Information Exchange Instrument (TAIEX) kurumu vasıtasıyla sunulan yardımın bir parçası olarak, çevre ve gıda güvenliği konularında uygulamaya konulduğu bildirildi.

Programın, bölgesel düzeyde düzenlenecek eğitim seminerleriyle AB müktesebatının iç hukuka aktarılması, uygulanması ve yürürlüğe konulması alanlarında Türkiye'ye destek sağlamayı hedeflediği bildirilen açıklamada, bu kapsamda düzenlenen seminerle AB Su Çerçeve Direktifi ve bu direktifin AB üye ülkelerdeki uygulamaları konusunda paydaşların bilgilendirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada seminerin TAIEX, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bolu İl Çevre Orman Müdürlüğü koordinasyonunda 6 Kasım'da düzenleneceği bildirildi. Biyolog ve Çevre RTP Uzmanı Cemile Abdulganioğlu'nun oturum başkanlığında yapılacak seminere; Uluslararası Su Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Pierre Chantrel ve Almanya Bölge Kalkınma Orman ve Su Yönetimi Başkanlığı, Su Çevre Direktifi'nin Hırvatistan'da uygulamasıyla ilgili AB Eşleştirme Projesi'nin Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Dr. Stephan Von Keıtz de katılacak

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 14:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?