3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Abdüllatif Şener'i kızdıran soru

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde katıldığı "Üniversitemiz" programında Bolu Barosu avukatlarından Yüksel Gültekin'in, "Bu enerjinizi partinizin kapatma davası için harcasanız daha iyi olmaz mı?" sorusuna oldukça sinirlendi.

AİBÜ'nün hazırladığı yerel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Üniversitemiz' adlı programa Abdüllatif Şener konuk oldu.

Programı izleyen Bolu Barosu avukatlarından Yüksel Gültekin'in bir sorusu ise Abdüllatif Şener'i kızdırdı. AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen Gültekin'in, "Partiniz kapanırken siz televizyon televizyon gezip dolaşıyorsunuz. Bu enerjinizi partinizin kapatma davası için harcasanız daha iyi olmaz mı? Başbakan Erdoğan'la özel olarak yaptığınız görüşme basına sızdırıldı. Bu konuda ne söyleyeceksiniz? Kapatılma davası ile ilgili AK Parti'yi uyardığınız yönündeki açıklamalar AK Parti'nin kapatılma davası sürerken iyi bir zamanlama mıydı? Sizce ikili sırların açıklanması etik mi?" şeklindeki soruları Şener'i sinirlendirdi.

Avukat Gültekin'in sorularını cevaplayan Şener, sözlerine şöyle devam etti: "Bu arkadaş kaç yıldır Bolu'da bilmiyorum. 2001 yılında AK Parti kurulup, Türkiye genelinde örgütlenirken, bu partinin kuruluşuna kimlerin destek verip kimlerin vermediğini, hatta kimlerin kuruluşunu engellemek için çaba harcadığını yakından izledim. Anladığım kadarıyla arkadaşımız partinin kuruluş safhasında bu işin hiç çilesini çekmemiş. Muhtemelen o dönemde de partiye karşı olmuş daha sonra AK Parti iktidara geldikten sonra partinin içine girmiş. İktidardan yana olma, iktidarın içinde olmak bazı imkanları getirdiği için bunun coşkusuyla savunma tutkusuna girmiş bir fotoğraf gibi geliyor bana."

İl il dolaştığını, 81 ildeki teşkilatları kurduğunu anlatan Şener, şöyle konuştu: "Şu an AK Partililerin hepsinin cebinde ve kütüphanelerinde korudukları AK Parti programını ben yazdım. Gece gündüz her cümleyi her kelimeyi tarttım. Sıkıntısını, zorluklarını ve stresini yaşadım ben. Ama her nedense bu dönemlerde boğmaya, yok etmeye, oluşumu engellemeye çalışanlar sonradan kraldan fazla kralcı geçinmeye başladı." Bu kişilerin samimi olmadığını anlatan Şener, sözlerini şöyle tamamladı: "Samimi değiller. AK Parti kötüye gitmeye başladığında, olaylar bitmeye başladığında da en fazla bu düşüncede olanlar karşı duracaklar. Ama ben bir ilke insanıyım. Bir ilke mücadelesi veriyorum. Benim için şu parti bu parti değil benim için bu ülke önemli. Benim için Türkiye önemli. Bu ülkede yaşayan 70 milyon insanın bugünü ve yarını önemlidir."

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 14:56:16
Güncelleme :13 Mayıs 2008 Salı 15:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?