30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Aç kalan geyiklere yem bırakıldı

ABANT'TA AÇ KALAN GEYİKLERE YEM BIRAKILDI

Bolu'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'nda aç kalan geyikler için kar kalınlığının 1 metreyi aştığı bölgelere yem bırakıldı.

Zorlu kış aylarında hayvanların yiyecek sıkıntısı çekmesi Milli Parklar ve Çevre Orman Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Son yapılan araştırmalara göre yaklaşık 100 adet geyiğin yaşadığı Abant ormanlarında hayvanlar için yemleme çalışması başlatıldı. Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürü Özkan Yavuz ile beraberindeki bir grup, kar motorlarının üzerine çuvallarla yükledikleri yemleri ormanlık alanın sığ bölgelerine götürerek, karların üzerine boşalttı.

Milli Parklar Şube Müdürü Yavuz, çalışmaların geniş bir alanda yapıldığını söyleyerek, "Burası bizim yaban hayatı geliştirme sahamız. Bin 830 hektarlık bir alana sahibiz. Daha önce geyik besleme sahasıydı. Ardından yaban hayatı geliştirme sahası oldu. Envanter rakamlara göre burada yüze yakın geyik yaşıyor. Zorlu kış şartlarında yiyecek bulamayacaklarını düşündüğümüz için böyle yemleme yapıyoruz. Çünkü geyikler fazla hareket eden hayvanlar değil" dedi.

Sadece geyiklerin değil birçok hayvanın bu yemlemeden yararlandığını dile getiren Yavuz, "Biz tabii ki önceliği geyikler ve karacalar için yapıyoruz. Çünkü yırtıcı rakipleri var. Onlar zorlu havalarda sığ bölgeler ve dere kenarlarında yiyecek arıyorlar. Biz de sığ bölgelere yem bırakıyoruz. Bu yemlemeden bütün hayvanlar yararlanıyor. Eğer havalar böyle devam ederse yemleme çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.

Yemleri kar motorlarıyla ormanın sakin bölgelerine götüren ekipler, burada çuvallar içindeki yemleri doğaya bırakarak bölgeden ayrıldılar.

ABANT'TA AÇ KALAN GEYİKLERE YEM BIRAKILDI
ABANT'TA AÇ KALAN GEYİKLERE YEM BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 13:50:00
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 19:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?