3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AİBÜ doğalgaza kavuşuyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ile AKSA BEYGAZ Doğalgaz Dağıtım A.Ş. arasında doğalgaz bağlantı protokolü imzalandı.

Rektör Prof.Dr. Atilla Kılıç, hedeflerinin yeşil ve çevreci bir üniversite olduğunu söyledi.


Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda imzalanan protokolle, AİBÜ doğalgaza kavuşuyor. Protokol çerçevesinde yapılacak çalışmalarla Ekim ayında AİBÜ doğalgaz kullanmaya başlayacak.


Törende konuşan AKSA BEYGAZ Genel Koordinatörü Yaşar Arslan, Türkiye'de doğalgaz sektöründe çok fazla şehirde yatırım yapmış bir grup olduklarını belirterek "Bolu'ya konumu dolayısıyla doğalgazın gelmesi BOTAŞ tarafından biraz geciktirildi. Ama bugün doğalgaz Bolu'ya geliyor. Bu gelen doğalgazın kullanımı konusunda insanların tereddütleri, diğer şehirlerdeki kullanımla aşılmış durumda. Ancak yine her şeye rağmen bir kentin değişimi ve gelişiminin en büyük öncüsü üniversitedir. Üniversitemiz bu konuda sayın rektörümüz ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Türker Ateş'in katkılarıyla bu açığı hızla kapatıldı. Biz bu yıl üniversiteye gitmeyi planlamıyorduk. Ama bu talebin de önünde duramadık ve bir protokol yaptık. Ekim ayında üniversiteye gaz getireceğiz" dedi.


AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Atilla Kılıç ise hedeflerinin çevreci bir üniversite olduğunu ve bunun için de doğalgaz gelmesinin gerekli olduğunu söyledi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin Bolu'ya yakışan bir üniversite olması gerektiğini anlatan Kılıç, şöyle konuştu: "Doğalgazın Bolu'ya gelişi çok sevindirici. Doğalgaz, hem ucuz olması açısından hem de temiz olması açısından son derece etkileyici bir enerji türü diyebiliriz. Bu açıdan bakıldığı zaman da üniversitenin tüm kamu kurumlarına tüm sektörlere öncülük etmesi gerekiyor. Başından beri desteğini gördüğümüz Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Türker Bey'e teşekkür ederim. Her konuda her aşamada sürekli birbirimizi bilgilendirdik. Ekim sonu itibariyle de inşallah biz doğalgazı üniversitemizde kullanmaya başlayacağız

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 12:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?