3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AİBÜ Rektörü hedeflerini anlattı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, üniversitenin geleceği ve yapılacak projeler hakkında açıklamalar yaptı.


AİBÜ'nün Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasına girdiğini ifade eden Rektör Atilla Kılıç, en büyük hedeflerinin Bolu halkı ile üniversite öğrencilerini kaynaştırmak olduğunu söyledi. Kılıç, "Hepimizin ortak amacı üniversite ve Bolu'yu kaynaştırmak. Hepimize bunun için büyük görevler düşüyor.

Geçen yıldan bu zamana kadar düşündüklerimizin hepsini yapabildik diyebilirim. Yapamadığımız çok az şey var. Öncelikle çok beklenen mimarlık mühendislik fakültemizin belli bölümlerine öğrenci alımı yaptık. Açılan yeni bölümler var. Bu sene ilk kez öğrenci alındı. Bunun yanında fakülte açılması yönünde girişimlerimiz ve tekliflerimiz oldu. Bunların içinde iletişim fakültesi, turizm ve otel işletmeciliği bölümü için YÖK'e teklifte bulunduk. Gerede için uygulamalı teknik bilimler fakültesi önerimiz oldu. Arkeoloji bölümü açılması içinde teklifte bulunduk.

Bu bölümler Bolu'nun temel ihtiyaçlarına ve geleceğine yönelik fakülteler olarak ön plana çıkıyor" dedi.


Mudurnu'da açılan organik tarım bölümünün de kendilerini mutlu ettiğini belirten Rektör Kılıç, "Her zaman söylüyorum, Süreyya Astarcı Mudurnu'nun İzzet Baysal'ı. Yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine müteşekkiriz. Organik tarım bölümü açıldı ve bu yıl ilk öğrencilerini aldık. Bunlar sevindirici gelişmeler. Güzel sanatlar fakültemiz maalesef kurumsallaşamadı. Temeli atıldı. Önümüzdeki yıl resim ve müzik bölümlerine öğrenci almayı düşünüyoruz. Veterinerlik fakültemiz kurulacak. Binalarımızın dış cephe kaplamaları yapıldı. Üniversite olarak çevreci üniversiteyiz ve enerji üretimine de çok önem veriyoruz. Kampus içinde mimari bütünlük sağladığımızı düşünüyorum.

Doğalgaz projesi de üniversitemiz için çok önemli bir proje idi. Çevre ile ilgili atık su şebekemiz var. Üniversitemiz 2 kilometrelik alanda ana kolektör hattına bağlantısını yapmış durumda. Arıtma tesisi devreye alındığında üniversitemiz bağlanmış olacaktır. Güneş enerjisi sistemimiz var. Hamidiye tarafına bir istasyon kurduk. Ölçümlerimiz son derece önemli. İdeal şartlar sağlanmış durumda. Son derece önemli bir proje olarak görüyoruz. Sadece Üniversitemiz için değil Bolu içinde önemli" diye konuştu.


Üniversitenin bilimsel ve akademik yönden gelişimi ile ilgili sanayi ile üniversiteyi buluşturacak projeler olan 'TEKMER' ve 'TEKNOPAK' projelerinin önemli olduğuna değinen Rektör Kılıç, "Gerekli başvurularımızı yaptık. Zirai donatımın bize devrettiği antrepolardan bir tanesini modern bir şekilde rehabilite ettik. Orada süt ve süt ürünleri, peynir, yoğurt ve ayran üretilecek. Ayrıca, Filiz Makarna iş birliği ile özel bir makarna üreteceğiz. Üniversitemiz kendine düşeni elinden geldiğince yapmaktadır. 26 Kasım'da buranın açılışını yapmayı planlıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 14:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?