3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AİBÜ Rektörü'ne ziyaret

Bolu'nun Gerede ilçe protokolünü makamında ağırlayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, "Gerede, yapılan yatırımlarla hızla kalkınıyor" dedi.


Gerede İlçe Kaymakamı Mustafa Musatlı, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Hakkı Pehlivan ve Gerede Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Güler'in de aralarında bulunduğu heyet, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Gerede'nin geleceği, dericilik sektörü ve ilçenin sorunları konuşuldu. Ziyaret sırasında geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından onaylanan ve Gerede Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılacak olan ayakkabıcılık bölümü hakkında görüşlerini belirten Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç, deri ve ayakkabıcılık sektörünün gelişmesi halinde Gerede'nin ekonomik ve sosyal anlamda çok hızlı bir gelişme yaşayacağını belirtti. Üniversite olarak Bolu'nun tüm ilçeleriyle beraber tamamına yönelik projeler ürettiklerinin altını çizen Kılıç, AİBÜ'nün Gerede'nin kalkınması için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Gerede'nin deri sanayi için en uygun yerlerin başında geldiğini söyleyen Kılıç, "Gerede ilçemize yapılacak büyük yatırımlar, hem Gerede'yi hem de çevresini çok hızlı bir şekilde kalkındıracaktır. Biz üniversite olarak deri ve buna bağlı yan sanayinin Gerede'de gelişmesi, sektörde isim yapmış markaların buraya yatırım yapmaları için elimizden geleni yapacağız. Bu ilçemizin deri sektörünün başkenti olması demek, hem Gerede'nin hem de çevresinin çok hızlı bir şekilde kalkınması demektir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 16:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?