3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AİBÜ'de gergin dakikalar

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluşunu protesto için toplanan 50 kişilik öğrenci grubu slogan atmaya kalkınca jandarma ekipleri ile öğrenciler arasında gergin anlar yaşandı.


AİBÜ'de bir grup öğrenci, YÖK'ün kuruluş yıldönümünde protesto için fakülte önünde toplandı. Ellerinde pankartla yürüyüşe geçmek isteyen 50 öğrenci slogan atmak isteyince jandarma engeliyle karşılaştı. Eğitim Fakültesi'nin önünden yürüyüşe geçen öğrenci grubunun önünü jandarma ekibi kesti. Öğrencilerin izinsiz yürüyüşüne izin vermeyeceklerini belirten jandarma ekipleriyle öğrenciler arasında tartışma yaşandı.

Güvenlik güçleri, öğrencilerin pankartları indirerek ve slogan atmadan basın açıklaması yapılacak yere kadar yürümelerine izin verdi. Islıklarla yürüyüşe geçen öğrenciler bir süre sonra slogan atmaya başladı. "YÖK'e hayır, üniversiteler bizimdir" şeklinde slogan atan öğrenciler eyleme geçti. Basın açıklamasının yapılacağı meydana gelen öğrencilerin önünü jandarma keserek slogan atmamalarını aksi takdirde müdahale edileceğini söyledi. Jandarmaların robokop ekipleri üniversitede geniş güvenlik önlemi aldı.


Öğrenciler bir basın açıklaması yaparak dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?