3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AİBÜ'de yemek yarışması

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Geleneksel Lezzetli Dostluk Şenliği'nde Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç, mantarlı sebzeli piliç sarmasıyla katıldığı yarışmada birinci oldu.


Akademik ve idari personelin aşçı önlükleri giyerek mutfaktaki marifetlerini sergiledikleri yarışmanın bu yıl yapılan etabı renkli görüntülere sahne oldu. AİBÜ sosyal tesislerinde düzenlenen Geleneksel Lezzetli Dostluk Şenliği'nde AİBÜ personeli mutfaktaki yeteneklerini sergiledi. Sıcak yemek, tatlılar, tuzlular ve salata kategorilerinde düzenlenen yarışmaya yoğun ilgi gösterildi. Yarışmanın canlı performans kısmını oluşturan sıcak yemekler kategorisinde ikişer kişiden oluşan dört grup, sosyal tesislere
kurulan seyyar mutfakta en lezzetli yemeği yapabilmek için kıyasıya mücadele etti. Akademik ve idari personelden oluşan jüri de takımların yaptığı tüm yemekleri tadarak puan verdi.


Sıcak yemek kategorisinde en fazla puanı, Rektör Prof.Dr. Atilla Kılıç ve Yrd.Doç.Dr. Bahadır Aydın'ın yaptıkları mantarlı sebzeli piliç sarma yemeği aldı. Yemek yapmayı çok sevdiğini söyleyen AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, şöyle konuştu: "Yemek yapmak bence ayrı bir sanat dalı. Damağa hitap edebilmek, insanların beğenisini kazanmak gerçekten çok güzel. Geleneksel hale getirdiğimiz Lezzetli Dostluk Şenliği ile üniversitede görevli personelimiz birbiriyle kaynaşma fırsatı buluyor. Ayrıca, Türk
mutfağının kalbinin attığı yer olan Bolu'da böyle bir yarışma düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum."


Jüri üyelerinin verdiği oylar sonucunda salata kategorisinde Prof. Dr. Kıvılcım Kılıç, tatlılarda Yrd. Doç. Dr. Saadet Aydın, tuzlularda Yrd.Doç.Dr. Azra Bozcaarmutlu en yüksek puanı alarak kategorilerinde birinci oldular.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 15:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?