3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AK Masa dert babası oldu!

Bolu Belediyesi tarafından vatandaşların sıkıntılarıyla yakından ilgilenilmek için kurulan Ak Masa büyük ilgi görüyor.

Belediye hizmet binasının girişinde oluşturulan 'Ak Masa' belediyede tüm iş ve işlemleri olan vatandaşların ilk uğrak yeri oluyor.

Her gün binlerce Boluluyu güler yüzle 'hoşgeldiniz' diyerek karşılayan ak masa görevlileri, kendilerine gelen her türlü talebi ilgili birimlerde takip edip sonuçlandırdıktan sonra, vatandaşları evlerine uğurluyorlar.

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde kişilere istenilen bilgiyi vermek üzerine kurulu olan sistemin bir mecburiyet olarak algılanmasından ziyade, hizmet olarak düşünülmesi gerektiğine inanan Bolu Belediyesi, bu hizmetin en iyi şekilde getirilmesine karar verdi. Sorunlara somut çözümler üretebilmek ve vatandaş memnuniyetini artırabilmek adına, Ak Masa'nın kurulması için gerekli çalışmalar tamamlandı.

Kurulan birim ile halkın belediye ile olan ilişkisinin daha da güçleneceğini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Halkın derdi bizim derdimizdir. Hem onların dertlerine derman olabilmek, hem de şikayet ve isteklerini öğrenebilmek için bu birime ihtiyacımız vardı. Çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Hizmet binamızın giriş katını Ak Masa için tahsis ettik. Böylelikle halkımızla aramıza bir köprü daha koymuş olacağız. Sorunlardan daha çabuk haberdar olacağız ve çözüm için hemen müdahale edebileceğiz" dedi.

Vatandaşlar Ak Masa'ya şikayetlerini bizzat iletebilecekleri gibi, 215 37 14 numaralı telefondan ve 215 00 64 numaralı fakstan ya da www.bolu.bel.tr adresinden internet üzerinden iletebilecekler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 21:04:47
Güncelleme :31 Temmuz 2009 Cuma 21:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?