3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AK Parti Gerede 3.Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde türbanı yasaklayan gerekçeli kararı ile ilgili olarak, "Allah kimseyi böyle bir gerekçe yazdırmak zorunda bırakmasın" dedi.


Bolu'nun Gerede ilçesinde düzenlenen partisinin 3. Olağan ilçe kongresine katılan Dengir Mir Mehmet Fırat, kongre öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde türbanı yasaklayan kararını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, Fırat, "Her şeyin ötesinde bu bir yargı kararıdır. Kesin bir karardır. Hukuki bir karar mı, siyasi bir karar mı bunun değerlendirilmesi yapılıyor. Aksi bir içtihat çıkana kadar buna uymak zorundayız.

Bu kararı artık irdelemek mümkün. Bugüne kadar yapılan irdelemelerden benim anladığım kadarıyla ve incelediğimde şunu görüyorum. Bu gerekçeyi yazmak inan çok zor olmuştur. Hukuki bir neden bulmak çok çok zor olmuştur. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bu konudaki zorluklarını anlıyorum. Allah yardımcıları olsun. Allah kimseyi böyle bir gerekçe yazdırmak zorunda bırakmasın" dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa Mahkemesinin Anayasa'yı yanlış tescil ederek şekil yönünde değişime gittiğini ifade ederek, "Anayasa çok açık ve net olarak sınırları belirlemiş. Mühim olan zihniyetin değişebilmesi. Bildiğim kadarıyla şu ana kadar 3 madde değişikliği bu değişime rağmen Anayasa Mahkemesi Anayasa'yı yanlış tescil ederek şekil yönünde değişime gidiyor. Hukuki denetlemenin dışında siyasi bir denetleme var. Bunu irdelemek mümkün" şeklinde konuştu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılması konusunda yaptığı açıklamaya da değinen Fırat, "Hukukçu olarak Sayın Bahçeli'nin sözlerine katılmam mümkün değil" diye konuştu.


Fırat, Merkez Bankası'nın döviz satışı yapmasıyla ilgili soruya ise, "Merkez Bankası'nın ekonomiye düzenli katkıları oluyor. Merkez Bankası bugüne kadar ekonomiye doğrudan doğruya müdahale etmemiştir. Düzenleyici müdahaleleri olmuştur. Zaman zaman döviz satın alarak, döviz satarak, kredi faizlerini belirleyerek ekonominin temel aktörlerinden biri haline gelmiştir. Gerekli olduğu zaman bunu yapacaktır. Doğru şeyler yapacağı kanaatindeyim" yanıtını verdi

İha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 16:26:42
Güncelleme :25 Ekim 2008 Cumartesi 17:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?