3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Akıllı kart dağıtımı yeniden başladı

TÜBİTAK'ın, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'yle ortaklaşa hazırladığı elektronik kimlik kartı uygulamasında pilot bölge olan Bolu'da, akıllı kart dağıtımı yeniden başladı.


Bolu'da, 1 Eylül 2008 tarihinde başlayan uygulama ile toplam 10 bin kişiye elektronik kimlik kartı verilmişti. Nüfus cüzdanı, sağlık ve sosyal güvenlik alanında kullanılacak elektronik kimlik kartı Bolu'nun tümünü kapsayacak şekilde yeniden verilmeye başlandı. Elektronik kimlik kartlarının verilmesinde üç çeşit sistem uygulanacağını belirten yetkililer, konuyla ilgili bilgi verdi. Buna göre, birinci sistem, Nüfus Müdürlükleri tarafından vatandaşa davetiyeler kargo ile gönderilecek.

Vatandaş randevu gününde İl Merkezinde Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmen evinde oluşturulan büroya, İlçelerde ise İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giderek kartını teslim alacaktır. İkinci sistem, vatandaştan gerekli veri alındıktan sonra kimlik bilgileri çevrimiçi (On-Line) merkezine gönderilecektir. Vatandaşa ne zaman ve nereden kartı alması gerektiği bilgisi verilecektir. Üçüncü ve son sistem ise gezici sistemdir. Köylerde ikamet eden vatandaşların listesi oluşturularak muhtara bildirilecektir.

Muhtardan vatandaşları organize etmesi istenecektir. Belirlenen bir günde muhtar vatandaşları belli bir alana gelmeleri için organize edecek ve görevli köye giderek vatandaştan gerekli verileri alarak kimlik kartlarının basımı için büroya gelecektir. Basılan kartlar görevli memur tarafından köye gidilerek kimlik bilgileri kontrol edilmek kaydıyla vatandaşa teslim edilecektir.
Kimlik kartları, Bolu merkezin de Sağlık Mahallesinde bulunan Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmen evinde oluşturulan büroda verilecek. İlçelerde ise İlçe Nüfus Müdürlüklerinden verilecek.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 19:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ece mühürdaroğlu IP: 195.174.139.xxx Tarih : 5.06.2010 17:07:24

merhaba ben izmirde oturuyorum izmire ne zaman gelecek bu kartlar pekii?