3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

'Akıllı Kart' uygulaması başladı

Bolu'da, nüfus cüzdanı, sağlık karnesi, ehliyet ve vergi kimlik kartını tek bir kartta toplayan 'Akıllı Kart' uygulaması başladı.


Bolu Valiliği binasında bulunan Nüfus Müdürlüğü'ne gelen vatandaşlar 'Akıllı Kart'ı almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Sabah erken saatlerde sıraya giren Bolulular yeni uygulama ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

SKG ve TÜBİTAK tarafından yürütülen ortak proje ile pilot bölge seçilen Bolu'da toplam 10 bin Akıllı Kart dağıtılacak.
Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, şu ana kadar 3 bin kişiye "Akıllı Kart" dağıtıldığını belirterek bu sayının ilerleyen günlerde 10 bine ulaşmasını beklediğini söyledi. Vali Akpınar, "Uygulama ile ilgili pilot il seçilen Bolu'da vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu görüyoruz. Halkımızı bilgilendirerek uygulamanın kapsamını genişleteceğiz" dedi.


Bolu'da 68 eczaneden 53'ü ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nin 4 polikliniğine sistem için gerekli cihazların kurulduğu belirtildi. Yetkililer, ekim ayı sonuna kadar il merkezinde 10 bin kişiye "Akıllı Kart" dağıtılacağını belirterek, kartların ilk aşamada sağlık ve sosyal güvenlik alanlarında kullanılacağını bildirdi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?