3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AKP-CHP bayrak krizi sürüyor

AK PARTİ VE CHP ARASINDA BAYRAK KRİZİ SÜRÜYOR

AK Parti Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Tanju Özcan'a sert tepki göstererek, "Meydanlar kimsenin babasının çiftliği değil" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı Bolu İl Kongresi öncesi CHP bayraklarının belediye ekipleri tarafından gece toplatılması krize neden oldu. Yaşanan tartışmalar karşılıklı açıklamalarla yeni bir boyut kazandı. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen AK Parti Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun, Özcan'ın kendisinden Belediye Başkan Yardımcısı'na talimat vermesini istediğini söyledi. Telefon görüşmesini anlatan Ercoşkun, "Bildiğiniz gibi muhalefet partisi Cumartesi günü il kongresini gerçekleştirdi. Bir gün önce de şehrin her yerine bayraklarını astılar. Gece belediye ekiplerinin bayrakları topladığını öğrendim. Bu süre içerisinde hiç hoş olmayan görüntüler yaşandı. Daha sonra Tanju Özcan telefonla beni aradı. Aynen şunları söyledi; "İktidar partisinin il başkanı olarak belediye başkan yardımcısına talimat verin. Bayrakları kaldırmasınlar" dedi. Benim hiçbir şekilde devletin kurumuna talimat verme lüksüm olamaz. Belediye Başkan Yardımcımız Bolulu değil diye bu tür davranışlarda bulunuyor. Bu düşüncede olan Tanju Özcan'ın Bolu'ya hiçbir şey katamayacağının bilinmesini istiyorum" dedi.

Bayrak asmak için emniyetten ve valilikten izin alınması gerektiğini ancak yaptığı görüşmeler sonrası izin alınmadığını öğrendiğinin altını çizen Ercoşkun, "Yetkililerle görüştüm. Bayrak asmak için izinlerinin olup olmadığını sordum. Kimseden izin almamışlar. Bu işin bir prosedürü vardır. Herkes buna uymak zorundadır. Anlaşılan o ki daha önce sivil hayatta birçok şey yaşadığım Tanju Özcan'la bundan sonraki görüşmelerime dikkat etmeliyim. Meydanlar kimsenin babasının çiftliği değildir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 15:49:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 15:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?