3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AKP'de referandum zaferi

AK PARTİ BOLU İL TEŞKİLATINDA REFERANDUM ZAFERİ

Anayasa Değişikliği için yapılan referandumda Bolu'da yüzde 66 'Evet' oyu çıkmasının ardından AK Parti Bolu İl teşkilatında büyük coşku yaşanırken İl Başkanı Ercoşkun, "Türkiye Cumhuriyeti için bir çağ kapandı, yeni bir çağ açıldı" dedi.

Referandum sonuçları sonrasında Bolu'da yüzde 64'Evet', yüzde '34' hayır oyu çıkmasıyla AK Parti Bolu'da muhalefet partilerine karşı ezici bir üstünlük sağlarken, sonuçların belli olmasının ardından il başkanlığından büyük coşku yaşandı. Referandum sonuçlarını İHA'ya değerlendiren AK Parti İl Başkanı Ali Ercoşkun, "Yeni bir gururu hep birlikte başlatıyoruz. Bugün ülkemiz için tarihi bir gün. Çağ açıp kapamaktan bahsettik. Belki de Türkiye Cumhuriyeti için bir çağ kapandı, yeni bir çağ açıldı. Bu başarı 73 milyon Türk vatandaşının başarısıdır. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Bu yüzden hepimiz gururluyuz, mutluyuz. Bu değişime destek veren Saadet Partililer, Büyük Birlik Partililer, Cumhuriyet Halk Partisinden destek verene kardeşlerimiz, milliyetçi hareket partisinden destek veren kardeşlerimiz ortak hepimizin başarısı. O yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaadin Yılmaz ise, "Şu anda sizlerin gayretleriyle Türkiye'nin kazancını ilan ettiniz. Eğer başka birileri olsaydı Bolu'da yer yerinden oynardı. Bu olgunluğu ancak sizler gösterirdiniz, o yüzden sizleri kutluyorum. Burada demokrasi kazandı. Başbakanımızın belki de hiç uyumaması sayesinde bu işleri başardık. Biz ülkemizi seviyoruz. Türkiye yarından itibaren geleceğe umutla bakacaktır. Artık halka dayanmayan siyasi partiler kalmayacak. Artık siyasi partiler yalanla dolanla bir şey alamayacaklardır. Şunu söyleyebilirim Türkiye'nin iktidarı var, ama muhalefeti yok. Sadece demokraside muhalefet olur. İnşallah bu akıllarını başlarına getirecek seçim olur. Bu seçimi Ak parti ve diğerleri seçimine çevirenler artık şapkalarını önüne koyup düşünmelidirler. Bu güne kadar bize çamur atanlar var, çamur atmak zorunda kalanlar, bize küfredenler de vardır. Ama biz onları kucaklamak durumundayız. Yalnız bugüne kadar yalan, iftira, çamur atanlara hiç hesap sorulmadı. Basınımızdan bunu istiyorum. Bunların takibini yapın, kimse yalan söyleyerek siyaset yapmasın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 12:10:00
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 12:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?