3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AKP'den 87. yıl mesajı!

CUMHURİYETİN 87. YILDÖNÜMÜ

AK Parti Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun, Cumhuriyetimizin 87. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Bizi ortak tarihimiz en güzel şekilde tarif eder. Bizi ortak medeniyetimiz, ortak ideallerimiz tarif eder" dedi.

AK Parti İl Başkanı Ali Ercoşkun, "Cumhuriyetin 87. Yıldönümünü kutladığımız içinde bulunduğumuz gün milletimizin canıyla, kanıyla emeğiyle kazanılmış bir gündür. Cumhuriyeti kuran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet için canını veren, her şeyini ortaya koyan milletimizi ve kuruluş kararını alan TBMM'nin tüm üyelerini, Kurtuluş Savaşımızın tüm gazi ve şehitlerini şükranla yad ediyorum'' diye konuştu.

Cumhuriyet'in erdemli bir yönetim biçimi ve erdemli bir toplum inşa etme irade ve vizyonunun sonucu olduğunu dile getiren Ali Ercoşkun, ''Bu iradeye zincir vurmak, otoriter eğilimler ve bunlar vasıtasıyla bu iradeyi baskı altına isteyen yönetimler, bu milleten her zaman gereken dersi almışlardır. Aynı şekilde bu iradeyi vesayet altına almak, küçümsemek, yok etmek isteyen karanlık odaklar, çeteler, zümreler de her zaman milletimizden gereken cevabı almışlardır. İstiklal, hürriyet ve demokrasi bu milletin değiştirilemeyecek karakteri haline gelmiştir. Cumhuriyet ve demokrasi, bu yüzden milletimizin karakterine ve engin tarihi birikimine en uygun yönetim biçimidir. Cumhuriyetin kuruluşundan nice zaman sonra ortaya çıkan, tarihine ve coğrafyasına yabancılaşmış zümrenin tamamen aksine Cumhuriyet, sözde elitler tarafından, yani seçkinlikleri kendilerinden menkul belli bir zümre tarafından değil bizzat bu millet tarafından, bu milletin tüm unsurları tarafından kurulmuştur. Dolayısıyla, Cumhuriyet asla ve asla belli bir zümrenin, belli bir kitlenin, belli bir grubun rejimi değil, bu milletin rejimidir. Sahibi de bu aziz millettir'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 14:33:02
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 14:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?