3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AKP'den referandum startı

AK PARTİ REFERANDUM TURLARINA START VERDİ

AK Parti Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz, Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Ali Erçoşkun ile birlikte Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni (BGC) ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanı Ali Erçoşkun, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumla ilgili bilgi vererek, "Bildiğiniz gibi 12 Eylül'de gerçekleşecek olan, ülke için, milletimizi için çok önemli bir referandum süreci var. Bu referandum sürecinde, Bolu halkıyla, milletimizle iç içe olmak durumundayız. 12 Eylül'e kadar olan süreci tüm teşkilatlarımızla ve teşkilat üyelerimizle birlikte dolu dolu geçirmeyi arzu ediyoruz. Bu anlamda başlangıç olarak startı da buradan vermek istedik. Birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede olduğu bu dönemde, ülkemizin de buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz ve bu anlamda bizler AK Parti teşkilatları olarak milletimiz için, ülkemiz için elimizden geleni sonuna kadar yapma arzusu içindeyiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle 12 Eylül'ün ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum ama en güzel evet neticesiyle bunun gerçekleşmesini ümit ediyorum" dedi.

BGC Başkanı Mehmet Ali Atalay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ""Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ziyaret çok anlamlı çünkü bu referandum gündeme geldiğinden bu yana vatandaş siyasi parti liderlerinin birbirlerine yaptığı eleştirileri, tabiri yerindeyse kavgaları izledi. Tam anlamıyla aydınlatılamadı. Bir kitapçık hazırlamışsınız ve ziyaretlerinizin devam edeceğini söylüyorsunuz. Bu bağlamda referandum sürecinde bu ziyaretlerin kavgalardan eleştirilerden ziyade daha anlamlı olacağını düşünüyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Memleketimize hangisi hayırlı olacaksa o olsun" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Metin Yılmaz ise, "Gazeteciler cemiyetimizi ziyaret ederek bir nevi çalışmalarımıza başlamış olduk. Bununla ilgili söylenebilecek en önemli şey belki de şu ki, vatandaşlarımız oy verirken tercih ederken, faklı partilere oy vermiş olabilir. AK Parti'ye kızmış olabilir veya bize kızmış olabilir. Bizim hatalarımız da olmuş olabilir. Hepsini bir kenara bırakarak sadece Anayasa değişikliğinin bu ülkeye neler getirdiğini, Anayasa değişikliğinde neler yazığına bakarak karar vermelerini temenni ediyorum. Eğer bu değişiklik bu memleketin hayrına ise, hep birlikte vatandaşlarımızın evet demesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

Milletvekili Fatih Metin ise Türkiye açısından geleceğe ilişkin çok önemli bir dönemeci 12 Eylül'de döneceklerini belirterek, "Bu dönem içersinde Türkiye Büyük Millet Meclisimizce onaylanmış bir Anayasa değişikliği söz konusu ama asıl onay makamı milletimiz. Dolayısıyla o bakımdan çalışmalarımızı sizlerle başlatmak istiyoruz. Öncelikle şunu belirteyim bu Anayasa değişikliğini siyaset üstü olarak görüyoruz biz. Türkiye için proje üretemeyen çözüm öneremeyen muhalefet maalesef işi getirdi. AK Parti'nin memnuniyetine ve memnuniyetsizliğine bağladı. Bu Anayasa değişikliğinin AK Parti ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bu anayasa değişikliği milletimizin geleceği ile alakalı bir değişikliktir" dedi.

AK PARTİ REFERANDUM TURLARINA START VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 17:26:02
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 16:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?