3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AKP'den Şehitler Günü mesajı

AK PARTİ İL BAŞKANI ERCOŞKUN'DAN 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "18 Mart Çanakkale Muharebeleri mücadeleyi tüm dünyaya anlatan bir kahramanlık destanıdır" dedi.

Yarın tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anılacak olan Çanakkale Şehitleri'ni anma günü öncesinde İl Başkanı Ercoşkun, mesaj yayınladı. Çanakkale Savaşı'nın donanımlı ve güçlü ordulara karşı koyuşun müstesna bir örneği olduğunu söyleyen Ercoşkun, "Çanakkale şehitlerimizi andığımız Şehitler Haftası'nda bu topraklar için toprağa düşenlerin aziz hatıraları önünde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz. 18 Mart Çanakkale Deniz ve Kara Muharebeleri, şanlı tarihimizin altın harfler ile yazılmış, mevzu bahis mukaddes vatan toprağı olunca onun savunulmasında aziz ecdadımızın verdiği mücadeleyi tüm dünyaya anlatan bir kahramanlık destanıdır. Bu büyük zafer, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı'na ve nihayetinde Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir kilometre taşıdır. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bugün Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür. Çanakkale Savaşları, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır ki dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun müstesna bir örneğidir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır" dedi.

Tüm şehitleri, kahraman gazileri ve fedakar milleti minnet, saygı ve şükranla andıklarını ifade eden Ercoşkun, "Bundan 95 yıl evvel Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanı, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve büyük bir lider ortaya çıkarmıştır. Cumhuriyetimizi temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken şehitlerimizin mukaddes emanetinden güç almalı, bizi millet yapan değerleri canlı tutmalı, yüceltmeliyiz. Ülkemizin bağımsızlığı ve istiklali için canıyla bedel ödeyen şehitlerimiz, bize çok önemli bir şeyi de işaret etmekte, zamanın içinden bize seslenmektedirler: "Biz, bağımsızlık ve istiklal için hiç kimsenin ve hiçbir iradenin önünde eğilmedik. Sizin istiklaliniz için eğilmedik. Sizden isteğimiz bizim şahadet bereketiyle can verdiğimiz bu ulu çınarı besleyen damarlara hürmet ve sadakatte kusur etmemenizdir. Çanakkale'de ve daha onlarca cephede "bir hilal uğruna batan güneşlerin" aydınlığı geleceğimize ışık olmaya ve bize ilham vermeye devam edecektir. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 95.yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 15:14:04
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 21:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?