3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

AKP'li kadınlarda İsrail'e tepki

AK Parti Bolu Tanıtım ve Medya Başkanı Ayferi Yılmaz, İsrail saldırılarına tepki göstererek, "Gazze'de yaşanan olayları kınıyoruz" dedi.

AK Parti Bolu Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, İsrail'in yaptığı katliam kınanırken, kadınlar siyasete davet edildi. AK Parti Bolu Tanıtım ve Medya Başkanı Ayferi Yılmaz, il binasında basın toplantısı düzenleyerek kadınlara siyasette var olma çağrısında bulundu.

Kadınlara, "Talep etmeden söz sahibi olamazsınız" diye seslenen Yılmaz, "AK Parti kuruluşundan bu yana gerek parti yönetimi gerek 22 Temmuz 2007 seçimlerindeki kadın katılımıyla, gerek parlamento ve hükümet çalışmalarıyla kadının sosyal, siyasi ve iş hayatında katılımını artırmaya yönelik çabayı ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin yaklaşan yerel seçimlerde siyasette kadın sayısını artırmak için yaklaşık bir yıldır düzenli çalıştığını anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel Merkez öncülüğünde yapılan siyaset akademisi bunun en önemli göstergesidir. Biz teşkilatımız ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun tüm kadınlarını 'Siyaset yerelde başlar' sloganıyla yerel siyasette görünür olmaya davet ediyoruz. Gelin sokağımızı, mahallemizi, ilçemizi ve ilimizi birlikte yönetelim. Talep etmeden söz sahibi olamazsınız."

İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları da kınayan Ayferi Yılmaz, şöyle konuştu: "Bugün dünyanın geldiği bu noktada kadınların gerektiği gibi organize olamaması ve yönetimlerde yer alamamasının etkisi de var. Bugün Filistin ve Gazze'de yaşanan sorunların kökeni de bir anne gibi düşünülmemesidir. Bu anlamda Filistin ve Gazze'de yaşanan olayları kınıyoruz."

Yeni yılda tüm dünyada barış ve mutlu dolu günler dileyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "2008 yılını da burada partili arkadaşlarımızla ve başkanımızla çok güzel geçirdik. Bolu halkının sıkıntılarını bir arada çözmeye çalıştık. Kadın Kolları Başkanı Hatice Dinç her zaman yanımızdaydı. Gerçek bir demokrat nasıl olmalıysa o öyleydi. Herkesin görüşlerine saygı gösterdi. Her zaman bizi motive etti. Onunla çalışmak çok güzel. Ona kadın kolları arkadaşlarımla birlikte teşekkür ediyoruz. 2009 yılını da
inşallah mutlu, sağlıklı, halkımızla beraber huzurlu bir şekilde geçirmeyi diliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 19:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?