3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Akyıldız'dan Başbakana destek

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vererek, "Başbakan'ın sonuna kadar arkasındayız" dedi.


Diyanet Vakıf-Sendikası'nın Bolu Termal Otel'de gerçekleştirdiği toplantıya katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Sayın Başbakan'ı sonuna kadar destekliyorum. Bu tepkini 3 yıldır Irak'ta, 1 milyon kişinin ölmesine neden olan Amerika'ya da göster. Bu tepkini ikide bir karşımıza dayatmalarla çıkan Avrupa Birliği'nin başbakanlarına da göster. Kuzey Irak'ta kendini devlet başkanı gibi tanıtan Barzani peşmergesine de göster. Türk milletinin şefkatine, hoşgörüsüne, samimiyetine gölge
düşürenlerin Türk milleti tarafından affedilemeyeceğini söylemek bizim borcumuz" dedi. Son günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme oturan tiyatrocu Atilla Olgaç'a yüklenen Akyıldız, "Bir tane adam çıkmış tiyatrocu muymuş neymiş. Kıbrıs'ta savaşta eli bağlı askerleri öldürmüş. Ya verin şunu Yunanistan'a gitsin. Böyle haddini bilmez insanlarla mücadele etme sorumluluğu da bize düşüyor. Ama bunun gereğini yaparız. O yüzden Kuzey Irak'ta ortaya çıkan bu sonuçlar bizi rahatsız eden sonuçlardır" diyekonuştu.


Kürtçe yayın yapan TRT 6'ya da tepki gösteren Bircan Akyıldız, konuşmasını şöyle tamamladı:


"Biz bir konuda dün Danıştay'a müracaat ettik. Ardından Danıştay'ın davamızı kabul edip Anayasa Mahkemesi'ne intikal ettirilmesini istedik. Konu TRT 6. 24 saat günde Kürtçe yayın yapmaktadır. Bize göre Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ilk 4 maddesi kapsamında Anayasa'ya aykırıdır. 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüne zarar verir endişesini taşıyor' dedik. Bir belediye başkanı bir yerde şöyle bir laf etti. Burada ağır ifadeler kullanmak istiyorum ama terbiyem müsaade etmiyor. Dedi ki o başkan, '20 yıllık mücadeleyle dilimizi kabul ettiler. Bu toprakların adını da kabul edeceklerdir.' Meselenin nereye götürülmek istendiğini görüyorsunuz. Türkiye'nin bölünmesi, parçalanması noktasına taşınmak isteniyor. O yüzden tepki gösteriyoruz. Bu devleti, bu milleti, bu ülkeyi, bayrağıyla, diliyle, diniyle kimse uğraşmasın. Onun için tepkilerimizi en sert şekilde ortaya koyma sorumluluğumuz var."

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 17:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?