3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Ali Dağı'na Bolu'dan ağaç

Erciyes Dağı ve eteklerine 1995 yılından beri hafta sonları düzenli yürüyüş yapan Erciyes Kardelen Ekibi, Ali Dağı’na tırmanarak ağaçlandırma kampanyasına katıldı ve daha sonra zirvesine çıktı.


Yamaç Paraşütü şampiyonalarına ev sahipliği yapan ve Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı, hafta sonu yürüyüş yapan yüzlerce doğa severe ve trekking yapanlara kucak açıyor.


Kayseri’nin güney doğu’sunda yer alan Ali Dağı, düzgün parkuru ile doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin ilk sırada tercih ettiği adreslerin başında geliyor. Erciyes Kardelen Ekibi üyeleri de Ali Dağı’nın ağaçlandırılması kampanyasına katılarak ağaç diktiler. Daha sonra Ali Dağı zirvesine tırmanan Erciyes Kardelen Ekibi üyeleri, ilk defa yürüyüş yaparak Ali Dağı zirvesine tırmanan Selim-Seval Akdemir çifti ile hatıra fotoğrafı çektirerek Erciyes’in doyumsuz güzelliğini uzun süre izlediler.

“ALİ DAĞI AĞAÇLANDIRILIYOR”


Yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüşle zirvesine ulaşılabilen Ali Dağı’nda yaklaşık 200 bin ağacın toprakla buluşması da sağlanıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla Mayıs ayı sonuna kadar 200 bin ağaç Ali Dağı’na dikilmiş olacak.


Yaklaşık 50 kişinin çalıştığı ağaçlandırma kampanyası hakkında bilgi veren görevli Ali Karakılçık, Ali Dağı’na huş, akasya ve sarı çam’dan oluşan ağaçların dikileceğini söyledi.


Ankara Kızılcahamam, Yozgat, Bolu ve Erzurum’dan getirtilen ağaçların 25 Mayıs’a kadar dikilmelerinin tamamlanacağını belirten Karakılçık, damlama sistemi ile sulanacak ağaçların yaşatılmasına çalışacaklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 13:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?