3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Anadolu Güneşi 'Yılın grubu'

ANADOLU GÜNEŞİ YILIN GRUBU SEÇİLDİ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde kurulan Anadolu Güneşi Müzik Topluluğu, 2009 yılının en başarılı grubu seçildi.

Büyük Anadolu Birliği, 40 dalda 2009 yılının en başarılı isimlerini ödüllendirdi. 2003 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde kurulan Anadolu Güneşi, Büyük Anadolu Birliği'nin internet üzerinden yaptığı oylama sonucunda 2009 yılının en iyi gurubu seçildi. Pakistan'dan Çin'e, ABD'den Macaristan'a kadar birçok ülkede unutulmaz konserler vererek ülkemizi, Bolu'yu ve AİBÜ'yü en iyi şekilde temsil eden Anadolu Güneşi'nin bu başarısı özellikle üniversitede büyük sevinçle karşılandı. 40 farklı dalda yılın 'en'lerinin seçildiği oylama sonucunda, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin yılın bürokratı seçilirken, yılın dünya lideri ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Türk halk ezgilerinin otantik şekillerini bozmadan keman, piyano gibi evrensel müzik aletleri ile modern bir şekilde icra eden Anadolu Güneşi Müzik Topluluğu üyesi Doç. Dr. Uğur Alpagut, yılın müzik grubu seçilmekten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Alpagut, ileriki dönemde özellikle yurtdışında Türk halk ezgilerini, Türk kültürünü, Bolu'yu ve İzzet Baysal'ı tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 15:46:00
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 18:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?