3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Araç parkı genişledi

Bolu İl Özel İdaresi yeni alınan 8 damperli kamyon ile araç parkını genişletti.


Bolu İl Özel İdaresi'nce satın alınan 8 damperli kamyonun hizmete girmesi ve iş sezonunun açılışı için tören düzenlendi. Törene, Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu milletvekilleri Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek, Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, Yol- İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, daire müdürleri ve İl Özel İdaresi çalışanları katıldı. Vali Halil İbrahim Akpınar, hantal yapıda bulunan Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün kapatılmasının en iyi işlerden biri olduğunu söyledi. Akpınar, Bolu İl Özel İdaresi'ni fonksiyonel hala getirebilmek için bir sürü adımlar attıklarını kaydetti. Çok eski araçları elden çıkardıklarını, bu sayede iş yüklerinin azaldığını kaydeden Akpınar, şöyle devam etti: "Bizim çalışma tarzımız, personele nerede ihtiyaç varsa personeli orada çalıştıracağız. Çalışanlarımızın ihtiyaçlarına göre iş değil, biz ihtiyacımıza göre çalışan peşinde koşacağız. Çalışan personelimize çok değer verip onları çok seveceğiz."


Akpınar, İl Özel İdaresi personelinin çalışmasından memnun olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl özellikle Mengen Yeniçağa ilçeleri arasındaki duble yol yapımında ve Seben'deki Taşlıyayla Göleti yapımında çift vardiyaya geçtik. Sabahın erken saatlerinde iş başı yaptılar, haftanın altı günü çok güzel çalıştılar."dedi. Akpınar, İl Özel İdare'ye personel almayacaklarını ancak mühendis alımı yapacaklarını ifade etti. Akpınar, "Bizlerin büyüklüğü, araçların yeniliğiyle ölçülmüyor, vatandaşlara ne kadar hizmet götürürsek o şekilde ölçülüyor." diyerek, çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, İl Özel İdaresi'nin 279 işçi, 74 memur ile 941 köy ve bağlı mahallelerinde hizmet verdiğini söyledi. Akduman, İl Özel İdaresi'nin makine parkında 5 dozer, 45 kamyon, 18 greyder, 13 yükleyicinin içinde bulunduğu toplam 210 aracın bulunduğunu ancak bunların yüzde 80'nin eski model ve ekonomik ömrünün dolduğunu ifade etti.
Akduman, Vali Halil İbrahim Akpınar, İl Genel Meclisi ve İl Daimi Encümeni'nin karalarıyla parkta bulanan ekonomik ömrünü doldurulan 48 aracın satıldığını, bunlardan elde edilen gelirle ve ayrılan ödeneklerle, 1 kırıcılı eskavatör, 1 çekili treyler, 8 damperli kamyon makinesinin satın alındığını belirtti. Akduman, 950 bin liraya satılan alınan 8 kamyonla iş kapasitelerinin arttığını dile getirdi. Okunan duanın ardından, kurdelenin kesilmesiyle araçlar hizmete girdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 13:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?