3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Arıtma Tesisi hattında sona gelindi

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Engin, arıtma tesisi hattındaki mağduriyetlerin en kısa zamanda giderileceğini söyledi.


Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Mücahit Engin Salıbeyler mahallesinde meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, "11 Ağustos 2009 Salı günü İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni besleyen 900 milimetre çapındaki basınçlı ana isale hattının Salıbeyler Mahallesi içerisinden geçen kısmında patlak meydana gelmiştir. Basınçlı ana isale hattı Gölköy Barajı'ndan başlamak üzere Arıtma Tesisi'ne kadar 10 kilometre uzunluğundadır.

Patlamanın meydana geldiği nokta, Gölköy Barajı'ndan itibaren 8 bin 700'ncü metredeki 22 derecelik dirsek kısmındadır. İller Bankası'nın kontrollüğü altında yaptırılan Arıtma Tesisi, Terfi ve Şebeke Hatları tamamlanma aşamasına gelmiş olup, Arıtma Tesisi Havuzları ve basınçlı hattın test edilmesi amacıyla, Gölköy Barajı'ndan kontrollü olarak su basılmasına başlanılmıştır" dedi.


Engin, test amaçlı su verilmesi esnasında, hattın zayıf ve kritik noktalarında patlaklar meydana geldiğini belirterek, "Bilahare bu zayıf noktalar açılarak iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Salıbeyler mahallesi içerisindeki patlağın meydana geldiği noktadaki birleştirme çalışmalarına başlanılmış olup, çalışmalar belediyemiz teknik elemanlarınca da takip edilmektedir.

Salıbeyler mahallesinde ki vatandaşlarımızın yaşamış olduğu sıkıntıdan dolayı son derece üzgünüz. Mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda belediyemiz tarafından tüm gerekenler yerine getirilecektir. Benzer olumsuzlukların tekrarlanmaması için, gereken tüm tedbirlerin alınması hususunda da İller Bankası ve yüklenici firmaya kanunun ehemmiyeti ve hassasiyeti bir kez daha hatırlatılmıştır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 18:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?