3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Asırlık konaklar turist bekliyor

Mudurnu ilçesinde, tarihi konaklar kış mevsiminin ardından yeniden hizmete açılarak turist beklemeye başladı.


Yeterince müşteri olmaması ve maliyetlerin yüksek olmasından dolayı kış aylarında çalıştırmama kararı alınan tarihi konaklar havaların ısınmasıyla birlikte tekrar faaliyete geçti. Genellikle hafta sonları konaklama alan Mudurnu ilçesi, hafta içi turizm yönünden müşteri bulmakta zorlanıyor. Konak sahipleri toplantılarda hafta içi her gün zarar ettiklerini dile getirerek Mudurnu'da turizmin birlikte hareket edilerek aşılacağı kanaatinde olduklarını söylediler.


Mudurnu'nun en eski konaklarından biri olan 170 yıllık Hacı Şakirler Konağı'nın işletmecisi Mehmet Cantürk, Mudurnu'ya gelen turistlerin ilçede fazla kalmadığını, araçları ile gelen turistlerin ilçeyi turlayıp gittiklerini söyledi. Cantürk, Mudurnu'nun tanıtım eksikliği olduğunu, gelen turistlere ilçede kalmaları için çeşitli aktivitelerin hazırlanması gerektiği ve bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi halinde ilçeye gelenlerin daha uzun süre konaklayabileceklerini belirtti. Mudurnu'nun var olan
turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Cantürk, konak hakkında şu bilgileri verdi: "Konağımız 170 yıllık ve 4 kuşak Hacı Şakirler Evi olarak anılmaktadır. Konağımızın mimari özelliklerinden, yapan ustanın Bektaşi olduğu, konağı yaptıran Hacı Şakir Dede'nin Osmanlı Devleti'nin son döneminde Osmanlı Bankası'nda çalıştığı ve emekli olduktan sonrada ceviz ağacı ticareti yaptığı anlatılmaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 14:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?