3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Askerler ayakta alkışlandı

CUMHURİYETİN 86. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

Cumhuriyetin 86. Yıldönümü Bolu'da Atatürk Stadyumu'nda yapılan etkinliklerle kutlandı.

Törene, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk ve Garnizon Komutanı vekili Kurmay Albay İrfan Bulut ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, etrafından yaşanan bütün olumsuz gelişmelere, küresel ekonomik krizlere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesinde istikrar ve refah ihraç eden ülke haline geldiğini söyledi.

Vali Akpınar, "Halk kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullanır. Bu yönetimde halkın seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi, sınıfların, kişilerin ailelerin, bir zümrenin eline bırakılamaz. Yöneticiler veraset yoluyla makamlarını sürdüremezler. Avrupa Birliği yolundaki bir ülke olarak, evrensel hukuk kurallarını sağlayan, demokratik hak ve özgürlükleri garanti altına alan, vatandaşımızın etnik kökeni, dini, inancı, mezhebi, düşüncesi gibi farklılıklarının zenginlik olarak değerlendirildiği bir döneme giriyoruz. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyet'imizin 86. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrenci grubu halk oyunu gösterisi sundu. Son olarak Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'nda bağlı askerler geçit töreni düzenledi. Askerler vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

CUMHURİYETİN 86. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ
CUMHURİYETİN 86. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ
CUMHURİYETİN 86. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ
CUMHURİYETİN 86. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 16:09:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 23:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?